kele
perec1
garas1
64. évfolyam
14. szám
Megjelenés:
2020. 04. 09.
kiscim1420
 

Drágult az óvoda, de ez nem a szülőket terheli

marac10201Marác Község Tanácsa keddi ülésen különösebb vita nélküli elfogadta többek közt a temetkezési rendelet módosítását, mellyel meghatározta az urnafal fülkéinek egységes méreteit. A tanács megerősítette a kultúregyesületek és a kulturális projektek, a turistaegyesületek és a sporttevékenységek községi társfinanszírozásáról szóló szabályzatokat is. Elfogadták az éves sportprogramot, melyre idén 213 ezer eurót tartanak fenn a költségvetésben: a sportprogramokra 51 ezer eurót, a sportinfrastruktúrára pedig 162 ezer eurót, ebből mintegy 150 ezer eurót beruházásokra. Ezen kívül számítanak a Szlovén Sportalap támogatására is.

marac10202Nem váltott ki vitát az óvoda gazdasági árának emelése sem, az eddigi 439,12 euró 446,91 euróra növekedett. Az 1,77 százalékos árváltozás azonban nem lesz hatással a szülőkre, hiszen az árkülönbséget községi szubvencióval fedezik. A költségvetési kiadások ezen a tételen havonta 1.900 euróval emelkednek. A szubvenciót csak a községben lakóhellyel rendelkező szülőknek számolják el, így számukra az óvodai ellátás ára továbbra 379,61 euró marad. A hat községi óvodát 222 gyermek látogatja, közülük 17 más községből érkezik.

A tanács egyetértett azzal a kezdeményezéssel, hogy  Marác Község csatlakozzon a Konzorcij 17 csoportosuláshoz, mely az idősek rendszeres és intézményesített gondozását tűzte ki célul.

Glavač Alojz polgármester a tanácsot arról tájékoztatta, hogy ismét van befektetői érdeklődés a Rimska čarda termálkút iránt, de ehhez a községnek el kell készítenie a szükséges dokumentumokat.

 

 

MCSi Design
A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.
Részletes leírás Rendben