kele
perec1
garas1
64. évfolyam
14. szám
Megjelenés:
2020. 04. 09.
kiscim1420
 

Varga Aleksander az új elnök

nyugdijas1020A Lendvai Nyugdíjasok Egyesületének március 6-án megtartott tisztújító közgyűlésén miután a tagok elfogadták a tavalyi beszámolókat, felmentették a leköszönő vezetőséget és négy évre bizalmat szavaztak Varga Aleksander új elnöknek.

A Lendvai Nyugdíjasok Egyesületének évi közgyűlése pénteken a tavaly tízéves „Nincs időm” énekkar dalcsokrával indult. A csoportnak Bertalanič Vijola, a Muravidéki Területi Nyugdíjas Egyesületek Szövetségének elnöke az elvégzett munkáért és törekvésekért emlékérmet adott át.

Az 585 tagot számláló egyesület közgyűlésén 224 tag jelent meg, amelyet utolsó alkalommal köszöntött elnökként Marič Aleksander. Beszámolójában az elmúlt négyéves mandátumban elvégzett tartalmas munkát körvonalazta, a fő hangsúlyt az elmúlt évre fektetve. A szociális és egészségügyi területen a 18 önkéntes évközben 309 idősebb és beteg polgárt látogatott meg a községben. Eredményes volt az együttműködés a Lendvai Idősebb Polgárok Otthonával, a generációk közötti találkozó mellett a Katalin-napi vásáron összegyűlt 649 euró adományból a lakóknak ortopédiai segédeszközöket vásároltak. A kulturális területen az énekkar a tízéves jubileumot egy önálló koncerttel ünnepelte meg a lendvai evangélikus templomban, amit „Az ének összeköt” című kiadvánnyal és CD kiadásával örökítettek meg. A Kofetarji színjátszócsoport számos vendégszereplést vállalt, majd új vígjátékot mutatott be a „Nevessünk a kofetárokkal” rendezvényen. A hagyományőrzők fotókiállítással elevenítették fel az elmúlt évszázad elején Lendván működő színjátszócsoportok tevékenységét. A sport és rekreáció terén petanque-ban és természetjárásban voltak a legaktívabbak a tagok, a dartsosok és a tekézők pedig a nyugdíjasok országos bajnokságára is bejutottak. Évközben számos szórakoztató eseményt, kirándulást, előadást és találkozót bonyolítottak le. 

Az egyesület mintegy 24.600 euróval gazdálkodott, amiből Lendva Község az egyesület működését 15.000 euróval támogatta, a tagsági díjból 5.850 euró folyt be a számlára. A 25.400 eurónyi kiadások legnagyobb tételét a kulturális tevékenység jelentette 6.600 euró, valamint a sporttevékenység 4.400 euró összegben. 

 

 

A beszámolók elfogadását követően tisztújítás következett. Az egyesület éléről 12 év után távozott Marič Aleksander, akit aktív munkásságáért tiszteletbeli tagnak választottak. Helyére a közgyűlés Varga Aleksandert választotta, alelnöke Ostrc Boris lett. Az igazgatóbizottságot Bukovec Rozalija, Levačič Irena, Petek Ana, Varga Marija, Nađ Drago, Marič Dragica, Lebar Anton, Ropoša Vera és Žerdin Štefan alkotja. A felügyelőbizottság tagja Varga Marjeta, Jambor Marjeta és Gjuran Marija lett.

A tisztújítás után a közgyűlés elfogadta az idei munkatervet, ami a hagyományos programok megrendezését tartalmazza.

Az összejövetelen sikeres és odaadó egyesületi munkájáért Šömen Katarina a Szlovén Nyugdíjas Egyesületek Szövetségétől plakettet vehetett át, továbbá szövetségi elismerésben részesült Feher Marija, Ivanuša Justina és Lovrak Branko. A Muravidéki Területi Egyesületek Szövetségének elismerését pedig Hozjan Štefan és Pirc Dušan vehette át.

 

 

 

MCSi Design
A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.
Részletes leírás Rendben