kele
perec1
garas1
64. évfolyam
14. szám
Megjelenés:
2020. 04. 09.
kiscim1420
 

Távoktatás: jól működik, de azért inkább mennénk iskolába

anket1220Az iskolákban – most már mindenütt – beindult a távoktatás. A tanárok email-ben vagy különböző applikációk segítségével küldik el a tananyagot és a hozzá tartozó feladatokat a diákoknak. A kisebbeknél szinte nélkülözhetetlen a szülők segítsége, a nagyobbak egyedül tanulnak. Milyenek a tapasztalatok?

 

 

 

anket sanca1220

 

Šanca Nina, Pártosfalvi KÁI, 7. osztály

– Annyira nem volt nehéz átállni erre, mivel már korábban is dolgoztunk az iskolában számítógépen. A napi tanulnivalóval körülbelül 4–5 óra alatt teljesen végzek. Az elvégzett feladatokat minden nap délután fél háromig le kell adnunk a tanárainknak, akik leellenőrzik. Most leginkább a természettudományos órák tetszenek, a német nem a kedvencem, de megbirkózom azzal is. A legtöbb gondot a földrajz okozza nekem, mert abban vannak olyan dolgok, amiket nehezebben értek meg. De szerencsére a tanárokkal folyamatosan kapcsolatban vagyunk és email-ben bármikor kérhetünk tőlük segítséget vagy magyarázatot. Azt viszont még nem tudom, hogy fognak minket kikérdezni. Ezen kívül az osztálytársaimmal is tartom a kapcsolatot, ha valamit nem tudok vagy nem értek, akkor tanácsot kérek tőlük, ők pedig tőlem. Segítünk egymásnak. Nálunk szerintem jól működik ez a távtanulás, de azért inkább mennék iskolába. Az órákon élőben sokkal többet megtanulunk és jobban megértjük az anyagot.

 

 

anket Ranfl1220

 

Ranfl Alanis, Lendvai Kétnyelvű Középiskola, 4. évfolyam

– Bevallom, hogy nekem most sokkal kevesebb a szabadidőm, mint amikor iskolába jártunk. Reggel nyolc körül kezdem a napot és sokszor késő délutánig is eltart, mire mindennel végzek. Szerintem sokkal nehezebb itthonról dolgozni. Számomra a tanulás ebben a formában fárasztóbb és stresszesebb. Közben technikai nehézségek is akadnak, mivel túlterhelt a rendszer. A tanárok a tananyagot és a feladatokat az e-Asistent rendszeren keresztül küldik el, de emellett az iskolánknak van online tanterme is, ahol szintén tudunk egymással kommunikálni és le tudjuk adni a feladatokat. A tanárokkal is tartjuk a kapcsolatot, segítenek, ha bármilyen kérdésünk akad. Mivel idén fogok érettségizni, így még erre is külön kapok feladatokat. Ezeket is el kell végezni és a megadott időre vissza kell küldeni. Az osztálytársaimmal is folyamatosan tartjuk a kapcsolatot, a legfőbb téma persze az iskoláról és a feladatok megoldásáról szól. Igyekszünk sokat segíteni egymásnak. Remélem, hogy hamarosan véget ér ez a szörnyű időszak és minél előbb visszatérhetünk az iskolába.

 

 

anket csaszar1220

 

Császár Péter, Lendvai Kétnyelvű Középiskola, 3. évfolyam

– Hát őszintén szólva hiányzik a tanárok magyarázata, különösen a természettudományi tantárgyaknál, mint a matematika, kémia, fizika... Sokkal nehezebb kommunikálni a tanárokkal, ők is túlterheltek és nem tudnak azonnal visszajelezni. Gondot jelent az is, hogy az e-tantermek és az e-Asistent is túl van terhelve, ezért gyakran lefagynak, emiatt a munka is leáll. A távoktatás úgy működik, hogy a tanárok minden órarend szerinti tanórára kiküldik a tanagyagot, amit egyedül kell feldolgoznunk. Az effajta munka a tanárok számára is új, ezért néha nem tudják megítélni, hogy mennyi feladatot adjanak nekünk, ami azt eredményezi, hogy egy-egy tantárgyra sokkal többet kell szánnunk 45 percnél. Emiatt, ha teljesíteni szeretnék minden egyes feladatot, akkor szinte egész nap a gép előtt kéne ülnöm. Ez lehetetlenség, ezért vannak feladatok, amiket csak hiányosan vagy nem tudok teljesíteni. Nagy gondot jelent az is, hogy teljesen leállt a szociális élet, hiszen a legközelebbi családtagokon kívül nem beszélhetünk senkivel sem élőben. Igaz ugyan, hogy tudunk kommunikálni a közösségi médián keresztül, de az nem ugyanaz. Szerencsére az osztályunk nagyon összetartó, így gyakran segítünk egymásnak.

 

 

MCSi Design
A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.
Részletes leírás Rendben