kele
perec1
garas1
64. évfolyam
14. szám
Megjelenés:
2020. 04. 09.
kiscim1420
 

Online zeneoktatás: a szülők is dicsérik 

zeneisk1220A Lendvai Zeneiskola az Oktatásügyi, Tudományos és Sportminisztérium utasításaival összhangban az iskolában folyó tanítás felfüggesztése idején szintén távoktatást vezetett be. A szülők és a tanulók visszajelzései nagyon pozitívak.

– Az új munkamódszert már március 16-án bevezettük. Úgy vélem, hogy jól döntöttünk, bár szó szerint egyik napról a másikra kellett megszervezni és bevezetni a távoktatási módszert – nyilatkozta lapunknak Magyar Hajnalka igazgató, aki elégedettségének adott hangot a tekintetben is, hogy a tanárok is jól fogadták a távmunkát, s nyomban hozzáláttak az új munkamódszer megvalósításának. Az egyéni hangszeroktatás Skype, Viber, Messenger vagy e-mail útján történik, a csoportos tárgyak, például a zeneelmélet, a balett, valamint a tánc- és a zenei előképző órái pedig egyelőre e-mailen keresztül folynak, de a jövőben egy online tanterem kialakítását is tervezik. Arról, hogy milyen volt a szülők fogadtatása, az igazgató elmondta: – Néhány nap elteltével a szülők és a tanulók visszajelzései nagyon pozitívak. A növendékek szorgosan dolgoznak, és ez a legfontosabb. Nem tudjuk, meddig leszünk kénytelenek így dolgozni. Törekszünk a tanórák legoptimálisabb levezetésére, hogy a tanév végéig ne legyen lemaradás.

Végül azzal a kívánsággal zárta az intézményvezető a beszélgetést – melyet a korszerű  oktatási egységek irányában a szülők és a növendékek is alapvető elvárásnak tartanak –, hogy az intézmény vonzó és érdekes legyen, melynek munkájában szívesen vesznek részt, még ha virtuálisan is.

 

 

 

MCSi Design
A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.
Részletes leírás Rendben