kele
perec1
garas1
64. évfolyam
20. szám
Megjelenés:
2020. 05. 21.
kiscim2020
 

Könyvkölcsönzés házhoz szállítással

konyv1620A Muraszombati Területi és Tanulmányi Könyvtárban a múlt héten bevezették a kölcsönzés új fajtáját, az olvasói igények házhoz szállítással történő kiszolgálását.  

A könyvkölcsönzés ezen fajtáját sikeresnek tartják, hiszen a hét elejéig napi 30 igénylőjük volt, ami viszonylag szép szám. Így eddig mintegy 150-en éltek a megváltozott körülmények miatt a lehetőséggel, sok esetben a tanulmányaik sikeres folytatása érdekében. 

A házhoz szállítás a Muraszombat város területén élő tagok számára a Muravidéki Egyetemisták Klubjának önkéntesei és a polgárvédelmi aktivisták közreműködésével történik, a kölcsönzött anyag számbeli korlátozásával. A többiek – Belatinc kivételével – a könyvtári anyagot postai kézbesítéssel kapják meg, s a postaköltségek kifizetése ellenében vehetik át.    

A szolgáltatás a felnőtt és az ifjúsági könyvek mellett a tanulmányi jellegű szakirodalomra és szépirodalomra vonatkozik, legfeljebb öt címig.

A kölcsönzési folyamat módjáról is kapunk néhány tanácsot a könyvtár honlapján: a COBIS/OPAC katalógusban való keresés után a könyvtárnak írt levélben a kiadvány szerzőjének, címének, a tagsági számnak, a pontos személyes adatoknak, a küldési címnek és a kommunikáció megkönnyítése érdekében telefonszámnak is kell szerepelnie.

A könyvtár és a posta a küldemény vírusmentessége érdekében a csomagolásra vonatkozóan is tájékozatót közöl, például a kartonba csomagolt küldeményt három napig, a műanyag csomagolást ennél is tovább kell pihentetni.

A kikölcsönzött anyagot a könyvtár megnyitása utáni hét napon belül vissza kell szolgáltatni.

 

 

MCSi Design
A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.
Részletes leírás Rendben