kele
perec1
garas1
64. évfolyam
20. szám
Megjelenés:
2020. 05. 21.
kiscim2020
 

Június 1-jén írják az anyanyelvi esszét

erett17201A hagyományos tanítás elkezdése bizonytalan, de az érettségi vizsgák időpontja már ismert. A Lendvai Kétnyelvű Középiskolában 63 diák készül a vizsgákra: közülük 16 az általános és 24 a szakmai érettségire, valamint 23 a záróvizsgára.

erett17202– Az általános érettségi vizsga esetében továbbra is az Országos Vizsgaközpont (RIC) oldalán közzétett érettségi naptár az érvényes, amely csak részben változott: az érettségi belső részének leadási határideje a naptár szerint legkésőbb május 4., az anyanyelvi esszé írása június 1-jén lesz. A szakmai érettségire szintén továbbra is az RIC oldalán közzétett érettségi naptár érvényes. Módosítások a negyedik tantárgyegységnél vannak, éspedig a záródolgozatok gyakorlati részénél. Ezt a diákok a mentor-tanárokkal egyeztetik, a leadási határidőt meghosszabbítottuk május 29-ig – tájékoztatott Hajdinjak Prendl Silvija, a Lendvai Kétnyelvű Középiskola igazgatója.

A záróvizsgákra az iskola honlapján közzétett naptár szerint kerül sor, egyelőre szintén nem terveznek változásokat. A szakmai érettségihez hasonlóan a gyakorlati rész záródolgozatát a diákok a mentor- tanárokkal egyeztetik, a leadási határidőt pedig szintén május 29-ig hosszabbították meg.

– Az érettségiző diákok számára a jelenlegi helyzet nyilván különösen stresszes a mostani bizonytalanságok miatt. Ennek ellenére hiszem, hogy ebben a helyzetben is sikeresen befejezik a tanévet és hogy fel vannak készülve az érettségi vizsgára, illetve a záróvizsgára. Az iskola vezetése és a tanári kar mindent megtesz annak érdekében, hogy a visszatérés biztonságos és stresszmentes legyen, s hogy az eredmények is jók legyenek – nyilatkozta még Hajdinjak Prendl Silvija.

 

 

MCSi Design
A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.
Részletes leírás Rendben