kele
perec1
garas1
64. évfolyam
20. szám
Megjelenés:
2020. 05. 21.
kiscim2020
 

Több mint 10 ezer rendőrségi ellenőrzés a Muravidéken

birsag1820A járvány visszaszorítása érdekében elfogadott rendelet értelmében március 30-a és április 30-a között a rendőrség szigorított ellenőrzést végzett a közterületeken mozgás és gyülekezés, valamint a községen kívül történő mozgási tilalom betartása kapcsán. Egy hónap alatt a Muraszombati Rendőrségi Igazgatóság területén összesen 10.549 ellenőrzést végeztek, amelyből 197 esetben figyelmeztetést és két esetben miatt büntetést szabtak ki a törvény megsértése.

Emellett 126 esetben továbbítottak szabálysértési javaslatot az egészségügyi felügyelethez. Az egészségügyi felügyeleten a statisztikát nem régiónként, hanem területi egységenként vezetik, ezért a lapunknak továbbított adatok a muraszombati és a maribori területi egységre vonatkoznak. Tájékoztatásuk szerint a Covid-19 járvány visszaszorítása érdekében az egyhónapos tilalom alatt az egészségügyi ellenőrök 98 bírságot szabtak ki 19.000 euró összegben. Ami a közterületeken mozgást, gyülekezést és a községi átjárási tilalmat illeti, az ellenőrök 78 bírságot vetettek ki 12.000 euró összegben.

Hétfőn a kávézók és az éttermek a teraszokon szigorú óvintézkedések mellett beindíthatták szolgáltatásukat. Az egészségügyi felügyelet tájékoztatása szerint az előírások betartásának ellenőrzését szükség esetén végzik el és munkájukat folyamatosan a körülményekhez igazítják. A szabálysértések esetében a felügyelő a fertőző betegségekről szóló törvénnyel összhangban 4 és 100 ezer euró közötti bírságot szabhat ki jogi személyekre, 2 és 50 ezer euró között büntetheti a magánvállalkozókat, valamint 400 euró és 4 ezer euró közötti bírságra számíthatnak a szabálysértő egyének, valamint a cégek és a magánvállalkozások felelős személyei. 

 

 

MCSi Design
A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.
Részletes leírás Rendben