kele
perec1
garas1
64. évfolyam
21. szám
Megjelenés:
2020. 05. 28.
kiscim2120
 

Černač miniszter Lendván

cernac1920Zvonko Černač fejlesztésért, stratégiai projektekért és kohéziós politikáért felelős miniszter, valamint Monika Kirbiš Rojs államtitkár a múlt héten munkalátogatást tett Lendván. A Városházán Magyar János polgármesterrel és a község vezetőségével az európai kohéziós politikáról is tárgyalt, valamint a tárcavezető elmondta: az első koronavírus-törvénnyel a kormány a GDP 6–7 százalékát fordította az egészségügy felkészítésére, a polgárok és a gazdaság megsegítésére, elsősorban a munkahelyek megőrzésére.

Magyar János polgármester a községben már megvalósítás alatt álló beruházásokról és az előkészítési fázisban lévő projektekről szólt, amelyeken erőteljesen dolgoznak a közintézetek. A község figyel a gazdaságra és a munkanélküliség kezelésére is. Mint a polgármester fogalmazott, a hatékony jégvédelem és az egyszerűbb EU-s pályázati lehetőségek hiányát viszont igencsak tapasztalják.

A május 1-jével életbe lépő környezetvédelmi törvénymódosítások lehetővé teszik a már megerősített, környezetvédelmi szempontból nem kifogásolt és engedélyezett projektek gyorsabb megvalósítását – hangzott el.

 

 

MCSi Design
A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.
Részletes leírás Rendben