kele
perec1
garas1
64. évfolyam
21. szám
Megjelenés:
2020. 05. 28.
kiscim2120
 

Horváth József nem kapott támogatást

turiz rok1920Mivel Varga Romeónak, a Turisztikai és Fejlesztési Közintézet eddigi igazgatójának május 11-ével lejárt a mandátuma, a helyére javasolt Horváth József esetében pedig Lendva Község Tanácsa május 7-i ülésén nem szavazta meg a beleegyezést, az intézet tanácsa Petje Rokot nevezte ki megbízott igazgatónak legfeljebb egy évre.

turiz horv1920Horváth Józsefet az igazgatói munkahely betöltésére az intézet tanácsa – ahol egyöntetű támogatást kapott – és a községi mandátumvizsgáló és kinevezési bizottság javasolta a községi tanácsnak megerősítésre. A tanácsülésen néhány felszólaló tanácstag megkérdezte, milyen referenciákkal és tapasztalatokkal rendelkezik Horváth József, a Turisztikai és Fejlesztési Közintézet igazgatójelöltje a turizmus és a projektkészítési-pályázási tevékenység területén. A községi döntéshozókhoz ugyanis a jelölt programja és az intézet fejlesztési vízója nem jutott el és nem is kérdezhettek tőle közvetlenül, hiszen nem kapott meghívást az ülésre. Gjerkeš Stanislav, Hojnik Kelenc Rahela és Süč Dejan tanácstagok a megerősítésről titkos szavazást javasoltak, amit Magyar János polgármester jóvá is hagyott. A jelenlévő 17 tanácstag közül 10-en a javaslat ellen, 5-en pedig mellette szavaztak, két szavazólap érvénytelen volt. Mivel Horváth József a kinevezéséhez nem kapta meg a beleegyezést, az eljárást újraindítják. A Turisztikai és Fejlesztési Közintézetet megbízott igazgatóként legfeljebb egy évig Petje Rok vezeti.

– Hasonlóra nem emlékszem Lendván! Az, hogy az intézet tanácsa, ami valamiképp szakmai testület, és a községi kinevezési bizottság javaslata nem kapott a politikai tanácstól megerősítést, bizalommegvonásnak minősíthető, mégpedig az eljárást lebonyolító minden egyes résztvevőre vonatkozóan. Az ügyet teljesen összehangolatlannak tartom a község legszűkebb vezetősége részéről és lehetetlennek látszik a kompromisszumkötés a különböző politikai struktúrák között – mondta lapunknak Kolenko Igor, a Turisztikai és Fejlesztési Közintézet Tanácsának elnöke. Az új kiírás előtt Kolenko összehívja az intézet tanácsát, melyre meghívót kap Magyar János polgármester is, hogy felmérjék, élvezik-e még a község bizalmát.

 

 

MCSi Design
A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.
Részletes leírás Rendben