kele
perec1
garas1
64. évfolyam
27. szám
Megjelenés:
2020. 07. 09.
kiscim2720
 

A világnapon díszfelvonulást szerveztek

tuzolt2320Június 8-án a tűzoltók világnapja alkalmából a Lendvai Tűzoltószövetség önkéntes tűzoltóegyletei díszfelvonulást szerveztek Lendván, amelynek keretében megköszönték az egészségügyi dolgozóknak, hogy az új koronavírus okozta járvány kihívásaival sikeresen megküzdöttek. A tűzoltók önzetlen segítségét pedig Magyar János polgármester községi elismerés átadásával köszönte meg. 

A tűzoltóautók díszfelvonulása a lendvai középiskolától indult és a Lendva-patak mentén az 1. számú iskola mellett haladt el, majd betért az egészségházhoz és az idősotthonhoz, ahol az egészségügyi személyzetnek jelképesen megköszönték a járványhelyzet alatt végzett munkájukat. A felvonulás a Védelmi és Mentési Központban ért véget, ahol Magyar János, Lendva Község polgármestere köszöntötte a felvonulókat és az egybegyűlt tűzoltókat. Felszólalásában a járvány ideje alatt a Lendvai Tűzoltószövetség égisze alatt működő tűzoltóegyletek önzetlen segítségnyújtását köszönte meg, majd a szövetséget polgármesteri elismerésben részesítette. Prendl Srečko szövetségi elnök az elismerés kapcsán elmondta, hogy minden egyes tag munkájának elismerése a kitüntetés: – A járványhelyzet alatt a tűzoltók gondoskodtak a községben a védőfelszerelések kiosztásáról és a polgárok megfelelő tájékoztatásáról is, ezért fontos, hogy az emberek érezzék a tűzoltóság szükségességét a kialakult vészhelyzetek esetében, legyen az egészségügyi, természeti vagy más csapás – emelte ki az elnök.

 

 

A község vezetése törekszik az önkéntes munka megbecsülésére és tisztában vannak azzal, hogy a tűzoltói hivatás veszélyekkel is jár, aminek kiküszöböléséhez fontos a megfelelő felszerelés. Ebből kifolyólag a tűzoltók világnapja alkalmából a Lendvai Önkéntes Tűzoltóegylet elnöke, Bažika Ladislav és parancsnoka, Cvetko Bojan a szövetségtől új szellőztető ventilátort vehetett át.

(Fotó: Galič Tomaž és a szerző)

 

 

 

MCSi Design