kele
perec1
garas1
64. évfolyam
26. szám
Megjelenés:
2020. 07. 02.
kiscim2620
 

„E-ballagott” a korona-generáció

valeta gont2420A koronavírus-fertőzés megelőzése érdekében bevezetett intézkedések értelmében idén rendhagyó módon búcsúztak el iskolájuktól vidékünk kilencedikes tanulói is. A ballagásokra hétfőn került sor mind a négy muravidéki kétnyelvű intézményben, a programok zárt körben és kis létszámban zajlottak.  

Az 1. Számú Lendvai Kétnyelvű Általános Iskolában a végzős évfolyam 56 tanulójának rendhagyó e-ballagást szerveztek. „A kisfilm leforgatása már május végén megtörtént. Minden tanuló pendrive-on kapta meg az e-ballagás felvételét, így otthon, családi és baráti körben is megnézhetik. Ezúton is hadd köszönjük meg a Foto Simonkának, a Lendvai Könyvtár és Kulturális Központnak, valamint a Hidak szerkesztőségének, hogy az idei kicsit másféle ballagásunk szervezésében önzetlen partnerek voltak – mondta Sabo Tatjana, az 1 Sz. Lendvai KÁI igazgatója. De ez természetesen nem jelenti azt, hogy a diákok a második otthonukat így hagyták el. Hétfőn délelőtt az iskola tornatermében ünnepélyes bizonyítványosztásra, valamint jelképes fogadásra került sor, amelyen a tanulók, az osztályfőnökök és az iskola vezetősége vett részt.

 

 

A Pártosfalvi Kétnyelvű Általános Iskolában hétfőn délután szűk körben tartották meg a kilencedikes évfolyam búcsúztatását. A rendezvényen csak a felsős diákok, a tanárok és a ballagó gyerekek szülei vehettek részt. Az esemény attól is különleges volt, hogy az iskola történetének legkisebb osztálya búcsúzott: mindössze két tanuló köszönt el tanáraitól és barátaitól. De őket is megillette a kultúrműsor, az emlékek felidézése, az olykor vicces, máskor megható pillantok közös visszapörgetése. A gyerekeket osztályfőnökük, Fujs Blanka és az iskola igazgatója, Herman Jožefa útravalónak szánt bölcsességekkel, jókívánságokkal indította útnak. A diáktársak, barátok pedig kedves szavakkal, megható gondolatokkal készültek számukra. Az elismerések és a bizonyítványok kiosztását követően sajnos elmaradt a kulcsátadás, a tánc a szülőkkel, a kézfogás és az ölelés is.

 

 

A Göntérházi Kétnyelvű Általános Iskolában (fölső képünkön) délben zajlott a kilencedikesek búcsúztatása az iskola tornatermében. A rendezvényen csak a végzős diákok és szüleik, nyolcadikos társaik, illetve a tanárok vehettek részt. Összesen nyolc tanuló köszönt el az intézménytől, hátrahagyva az általános iskolai éveket, élményeket. Az eseményt kultúrműsor színesítette, majd az osztályfőnök, Vugrinec Vanja és az igazgató, Šebjanič Valerija útravaló tanácsokkal, jókívánságokkal látták el a felnőttkor küszöbére lépő diákokat. A ballagók is elbúcsúztak tanáraiktól, társaiktól, szeptembertől már középiskolásokként ülnek újra iskolapadba.

A Dobronaki Kétnyelvű Általános Iskolában is zártkörű volt az esemény. Az öt kilencedikes diákot társaik az iskola és a helyi kultúrotthon között élő falat alkotva búcsúztatták. A dobronaki végzősök nem keseregtek az aktuális korlátozó intézkedések miatt, a vírust előnyükre fordítva különleges generációként vonultak végig a sorfal között, „korona generáció” feliratú pólókban. Ezzel biztosan kitűnnek a korábbi és a majdani tablóképek sorából. Az ünnepély már a kultúrotthonban zajlott, ahol Bogdan Olga osztályfőnök, Ivanuša Milena igazgató, valamint Varga Edit a község és a községi magyar önkormányzat nevében kívánt a diákoknak sok szerencsét életük következő korszakához, további tanulmányaikhoz.

 

 

 

MCSi Design