kele
perec1
garas1
65. évfolyam
3. szám
Megjelenés:
2021. 01. 21.
kiscim0321
 

Mégis lesznek nyári táborok a Muravidéken

tabor2520Június első napjaiban még arról tudósítottunk, hogy idén a járványügyi helyzet következtében a nyári táborok elmaradnak, a korlátozások feloldásával azonban változott a terv: a Muravidéken lesznek nyári táborok.    

– Mivel nem engedélyezik a közös táncokat, ezért az idén a nyári táborokat egy napközis alkotótáborral nyitjuk Nemes Laci bácsival, ahol több művészeti technikával, a természetben is megtalálható alkotói elemekkel és a természet szépségeit rekonstruáló alkotásokkal fog foglalkozni az a 20 általános iskolás 1–5. osztályos tanuló, akik részt vesznek a Bánffy Központban, a lendvai várban és a hosszúfalui vadászotthonban zajló táborban – sorolja Soós Mihály, a szervező Magyar Nemzetiségi Művelődési Intézet (MNMI) igazgatója.

Az MNMI az elmúlt évekhez hasonlóan idén is két drámatábort tervez: az egyik a hosszúfalui, a másik pedig a pártosfalvi vadászotthon területén lesz a megszokott táboroztatókkal. A visszajáró általános iskolás táborozók ismét rengeteg drámajátékra, kézművességre és nevetésre számíthatnak.

Az egyedüliként megszervezett bentlakásos tábor az általános iskola 7–9. osztályosainak és a középiskolásoknak szól, és „2 az 1-ben”, azaz „Összetartozunk” és „Útra, kamasz!” tábor címen hirdették meg. Kivételesen a két tábor együtt és itt, a Muravidéken, pontosabban a Hodosi Ifjúsági Központban kerül megszervezésre a megszokott táborvezetőkkel, sokszínű programmal. A cél az egymásközti kapcsolatok kialakítása, az összetartozás erősítése, vidékünk kulturális értékeinek a megismerése.

„Foci, foci, foci” címmel idén sem marad el a napközis focitábor az általános iskola 1–6. osztályos tanulói számára. Ebben a táborban fejleszthetik a gyerekek a mozgáskészségüket, a labdakezelést és akár csatlakozhatnak is a Nafta FC focicsapatainak egyikéhez.

– A táborozószezont a „Hazádnak rendületlenül” napközis táborral zárjuk, amely szintúgy az 1–6. osztályos általános iskolásoknak szól. Itt megismerkedhetnek a Lendva-vidék szépségeivel, különböző csapatépítő, egyéniségfejlesztő játékokkal, kézműves foglalkozásokkal tarkítva töltik el az öt napot. A napközis táborok mind hétfőtől péntekig, 8-16 óráig zajlanak. Biztosítjuk a tízórait és az ebédet – mondta Soós Mihály.

Jelentkezni korlátozott számban a Bánffy Központban lehet 2020. június 30-ig.

 

 

MCSi Design