kele
perec1
garas1
65. évfolyam
38. szám
Megjelenés:
2021. 09. 23.
kiscim3821
 

Folyó ügyek és községi elismerések

sal2720Sal Község legutóbbi, július 6-i tanácsülésén   többségében a folyó ügyek kerültek napirendre. Többek közt jóváhagyták a sírhelybérlés és a temetői karbantartás változatlan díját, valamint az idősek otthoni gondozásának módosított árjavaslatát is. A jövőben a szolgáltatás elvégzésének teljes gazdasági ára hétfőtől szombatig 18,54 eurót jelent óránként, ebből az igénylő hozzájárulása 7,61 euró. Vasárnap és ünnepnapokon a gondozás óránként 19,25 euró, amely összeghez a gondozott 7,97 euróval járul hozzá. A községben 18 év után a víz- és szennyvízhálózatra történő rákapcsolásnál új árakat határoztak meg, éspedig a háztartások esetében a vízhálózatra kapcsolás költségei 1.300, míg a szennyvízhálózat esetében 1.500 euró lesz részletfizetés lehetőségével.

 

 

A folytatásban Škaper Vendel lemondott nemzetiségi bizottsági tag helyére a tanács a domonkosfai Šebök Evgent választotta meg, valamint megerősítette Farič Klemenčič Darja egyedüli igazgatójelölt kinevezését a sali általános iskola igazgatói tisztségére.  

Az augusztusi községi ünnep alkalmából kiosztásra kerülő elismerésekre tett javaslatokat a jutalmakért és kinevezésekért felelős bizottság elnöke, Črnko Jožef terjesztette elő. A három javaslat közül a bizottság elvetette a már községi plakettben részesített és újból javasolt Domonkosfai Önkéntes Tűzoltóegyletet. A tagok hosszabb vita után a két további javaslat közül a Maribori Kulturális Örökségvédelmi Intézetet minősítették érdemben is megfelelőnek a községi plakettre, míg a Sal Község tiszteletbeli polgára címre javasolt dolenci születésű Feri Lainšček író kitüntetését elutasították.

 

 

MCSi Design