kele
perec1
garas1
65. évfolyam
38. szám
Megjelenés:
2021. 09. 23.
kiscim3821
 

Thermal Resort: egy kategóriával feljebb lépni

terme2820Július 3-ával kinyitott Lendván a Lipa szálloda, a Hársfaliget apartmanfalu és a kemping, de most már Thermal Resort név alatt. A lendvai létesítmény fejlesztési terveiről, a célként kitűzött magas színvonalú szállodai szolgáltatásokról, illetve a helyi környezettel a jó együttműködés kialakításáról Molnár Péter igazgató sajtótájékoztatón számolt be.

Molnár Péter január végén vette át a Lendvai Terme irányítását, ekkor kezdődött el az intenzív munka és az ismerkedés a környékkel, a szállodával, a dolgozókkal és a lehetőségekkel, amik – ahogy az igazgató a múltheti sajtótájékoztatón fogalmazott – ékkövei a régiónak. A magyar Comitatus-Energia Beruházási, Kereskedelmi és Szolgáltató Zrt. tulajdonában lévő Lendvai Termével kapcsolatos tervek megvalósítását a koronavírus-járvány lelassította, a szállodát be kellett zárni.

 

 

– Mindössze az ügyeleti szolgálat dolgozott a recepción, azonban a leállás alatt a szálloda környékének karbantartása, szépítése folyt – számolt be a leállás időszakáról az igazgató. –  A mintegy 80 dolgozó zöme otthoni várásra kényszerült. Folyamatosan készültünk az újranyitásra az országos népegészségügyi intézet utasításaival összhangban. A jelenlegi vendégeink zöme Szlovéniából érkezik, s szinte mind a turisztikai utalványokat váltják be. Megnyitottuk a medencéket is, az egészségügyi utasítások szerint azonban korlátozott a fürdőzés ideje, ami miatt sajnos a helyi lakosság nem élhet ezzel a lehetőséggel – mondta Molnár Péter igazgató. A lendvai Thermal Resort június 30-ával megszüntette a menedzsment-szerződést a Sava Turizemmel, a szálloda „önállóvá vált”, melynek üzleti következményei is vannak.

– A medical szolgáltatás jelenleg a Sava Turizem koncessziójában van, amit Lendvától kapott meg. A menedzsment-szerződés megszüntetése során a Sava Turizem mindazokat a szolgáltatásokat, amiket eddig a szállodának biztosított – marketing, értékesítés, adminisztratív és technikai jellegű ügyek –, nem nyújtja már, így a medical szolgáltatást sem. Ennek sorsáról a tulajdonosok egyeztetnek majd, így a szálloda tulajdonosa még a nyár folyamán Lendvára érkezik. A többi szolgáltatás biztosított a szállodában, de ezek is a Sava Turizemmel megkötött szerződések alapján. A lejártuk előtt tárgyalunk a kivitelezőkkel és megnézzük a lehetőségeket, hogy tudunk-e a jövőben kooperálni vagy más módot szeretnénk erre találni.

Mi a Thermál Resort részéről szeretnénk a helyi közösséget támogatni és lehetőséget biztosítani arra, hogy tudják a munkájukat folytatni, illetve azokat a termékeket prezentálni a helyi termelőktől 20–30 kilométer sugarú körben, ami hozzáadott értéket jelent mind a turistáknak, mind a közösségnek, akár gazdaságilag, akár presztízsben.

Molnár Péter elmondta: a szállodát egyedülálló és párját ritkító komplexummá kívánják fejleszteni, amire már készülnek a tervek, folyamatos az egyeztetés a tulajdonos az ebben kompetens cégek között. A tervekben szerepel a szálloda, az apartmanok, a kemping és a medencék felújítása, beleértve a föld alatti műszaki rendszereket is. A cél a bővülés és a magasabb kategóriás szint. A felújítás ütemterve a nyár folyamán kerül egyeztetésre a tulajdonossal.

– Az adott ígéretekből tettek lesznek hamarosan, ezt garantálni tudom – fogalmazott az igazgató. Nyitni kívánnak azon országok felé is, ahonnan még nem annyira érkeztek turisták Lendvára. A lendvai Thermal Resort szolgáltatásainak értékesítésére saját csoportot hoznak létre.

– A saját apparátusunk kiépítése folyamatban van. Marketing- és értékesítési csapatunk jelenleg is van, de nem itt, hanem Magyarországon. Azon dolgozunk, hogy ezt bővítsük, s amint olyan állapotba kerülünk a szállodát illetően, hogy ezeket tudjuk koncentrálni akár ide, akár Magyarországról irányítva, akkor úgy haladunk tovább – nyilatkozta Molnár Péter. Szeretnék a csapatot bővíteni úgy, hogy más színvonalú szolgáltatásokat tudjanak biztosítani a jövőben a vendégek számára.

– Ha a kapacitásunkat növeljük, akár a kemping esetében, akár a szállodai szobák átstrukturálásával, akkor lehet majd a dolgozók létszámát is növelni. A meglévő csapat mellé olyan embereket szeretnénk találni, akik fel tudják venni ezt az ütemet – tette hozzá az igazgató. Elmondta még, hogy a Lipa szálloda meglévő épülete megmarad, de lehet, hogy átalakítják. A felújítás a nyári szezon után, fázisonként indul el, így a létesítményt részben akkor is tud majd vendégeket fogadni.

 

 

MCSi Design