kele
perec1
garas1
65. évfolyam
38. szám
Megjelenés:
2021. 09. 23.
kiscim3821
 

Megérte itthon maradni

maradjitt2820A Lendva Községi Magyar Nemzeti Önkormányzati Közösség szervezésében június 29-től július 3-ig tartották meg a Maradj itthon napközis tábort, amelynek idén a lendvai Bánffy Központ adott otthont. A koronavírus-járvány természetesen a táborunk esetében is változásokat hozott.

Mivel a résztvevők számára már jól ismert programok nagyrészét az idén tiltották az óvintézkedések, más megoldások után kellett néznünk. A mindenre elszánt animátorok, név szerint Ftičar Ines, Gal Patrik, Gaal Ines Katarina és jómagam – a szervezőkkel karöltve – még a tábor kezdete előtt nekiálltunk a programok tervezésének, szervezésének.

Az idei tábor minden szempontból rendhagyó módon zajlott. Tevékenységeink a „szórakoztató és tanulságos” címszavak folytak. A híres Honfoglaló-vetélkedő keretében felelevenítettük Trianon 100. évfordulóját, megismerkedtünk a magyar találmányokkal és Lendva kulturális örökségével, felfrissítettük a tudásunkat földrajzból, zenéből és irodalomból. Külön odafigyeltünk a hazai táj szépségeire, melyekkel gyalogtúráink során testközelből is megismerkedtünk. Szerencsére az időjárás is kedvezett, így bizonyos állomásokon a tornagyakorlatok sem maradhattak el. 

 

 

A gyerekek tudását gyarapító programokat több készségjavító játékkal fűszereztük, főleg a mozgást, a figyelmet és az empátiát fejlesztve, melyek közül vitathatatlan kedvencként kiemelkedtek a Varázsló, a Gyilkosos és a Számháború elnevezésű játékok.

A körülményekre tekintettel a tábor kulcsfontosságú kelléke volt a szappan és a fertőtlenítőszer, a színes tevékenységek is az óvintézkedéseknek megfelelően zajlottak.

A záróbeszélgetés az együtt töltött hét után már laza, baráti hangulatban telt, majd harci csapatkiáltással zárult. A résztvevőktől elhangzottak alapján elmondhatjuk, hogy mindannyian új tudásokkal, élményekkel hagyták el a tábort, a hangulatnak megfelelően a búcsú mondata így a „Találkozunk jövőre!” lett.

Šabjan Rebeka

 

 

MCSi Design