kele
perec1
garas1
65. évfolyam
38. szám
Megjelenés:
2021. 09. 23.
kiscim3821
 

Két aranyérettségiző a lendvai gimnáziumban

matura2820Az Országos Vizsgaközpont július 13-án közzétette az általános érettségi vizsga eredményeit. A Lendvai Kétnyelvű Középiskola 16 végzős gimnazistája közül 14-en sikeresen vizsgáztak. Két kiváló eredmény is született: Gjuran Gloria és Kovačić Marko aranyérettségiző lett.

Az idén a tavaszi vizsgaidőszakban országos szinten 83 középiskolában 5560 diák tett először általános érettségi vizsgát.

A számuk valamivel alacsonyabb volt, mint tavaly, ami az elmúlt években is tapasztalható diákszámcsökkenés folytatásaként értékelhető. A vizsgázók 93,92 százaléka eredményesen vizsgázott, ami ugyan valamivel gyengébb eredmény a tavalyinál (95,18 százalék), az aranyérettségizők száma – 280 diák – viszont magasabb (tavaly 236). Az Országos Vizsgaközpont vezetősége szerint az idei érettségi eredménye és az általános tudásszint a koronavírus-járvány és a távoktatás ellenére az előző évekéhez hasonlítható, és helyes volt az oktatási hatóságok azon döntése, hogy az érettségi vizsgát teljes egészében kivitelezik.

 

 

A Lendvai Kétnyelvű Középiskolában is büszkék az eredményekre, melyek Hajdinjak Prendl Silvija igazgató szerint bizonyítékot jelentenek arra, hogy egy kis vidéki iskola is lehet pont olyan sikeres, mint bármelyik másik. Az ünnepélyes bizonyítvány-kiosztóra a járványhelyzet intézkedései miatt nem a Színház- és Hangversenyteremben került sor, hanem szűkebb körben, korlátozott formában az iskola előcsarnokában.

A sikeresen levizsgázott 14 gimnazista átvette az érettségi bizonyítványt, Gjuran Gloria és Kovačić Marko az arannyal fémjelzettet. Kitűnő eredményt ért még el Kontrec Tjaša és Horvat Sara. Az átlagos pontszám is magas, hiszen azok, akik sikeresen vizsgáztak, átlagban 22,64-es pontszámot értek el.

A Lendvai Kétnyelvű Középiskolában így a tavaszi vizsgaidőszakban összesen 59 diák érettségizett, illetve záróvizsgázott: mind a 18 diák sikeresen letette a záróvizsgát, mind a 25 diák a szakmai érettségi vizsgát és 14-en az általános érettségit. Az iskolának a 2019/20-as tanévben egy gyémánt- és három aranyérettségizője van, és négy diák maximális pontszámot ért el a záróvizsgán.

 

 

Sabo Sara gyémántérettségiző

matura sabosara2820Kiváló eredményt ért el a szakmai érettségin a kétnyelvű terület még egy diákja, a lendvai Sabo Sara, aki a Muraszombati Szakközépiskolai Központ tervezői szakán fejezte be középiskolai tanulmányait. A mindvégig kitűnő tanuló az érettségi vizsgán maximális pontszámot ért el és így gyémántérettségiző címet érdemelt ki.

 

 

MCSi Design