kele
perec1
garas1
65. évfolyam
38. szám
Megjelenés:
2021. 09. 23.
kiscim3821
 

Tavitündér Fesztivál a Bakonaki-tónál

bakonak2920Kétnapos hétvégi rendezvénnyel zárult Dobronakon a Bakonai-tónál a határmenti szomszédi kapcsolatokat erősítő uniós projekt.

Az együttműködési programban a Dobronaki Környezeti és Idegenforgalmi Intézet, a Marác Községi Turisztikai és Információs Központ, valamint Nagyrécse és Magyarszerdahely önkormányzata egyesítette erejét, azt idei házigazda a Dobronaki Idegenforgalmi Intézet volt. A két napra tervezett turisztikai-gasztronómiai rendezvény jellegét a járvány kötöttségei és az időjárási viszontagságok is megszabták. Szombaton, ottjártunkkor a parkoló és a tó közötti területen sok apró helyszínen különböző események-programok zajlottak. A fesztivál célközönsége Horvat Elizabeta intézetigazgató szerint a gyermekek és a szülők voltak, számukra műhelymunkákat és vetélkedőket is tartottak animátorok segítségével. De újdonságként hatott a kocsival a tó környéki látványtúráztatás is.

 

 

A járvány miatt több kisebb helyszínen zajló műsorokkal a tömegrendezvény-jellegen próbáltak módosítani, így a parkoló melletti mini-vásár, a turisztikai-információs iroda, a fagyizó és a gasztronómiai finomságok standja (kürtőskalács, pörkölt stb.) közötti „hézagokat” egy-egy „zenei szigettel” oldották fel. A fellépők – Sobočan Andi cimbalmos és Kavaš Miha hegedűs, valamint a Dobronaki Nótázók – a hely szellemét idéző zeneszámokkal álltak színpadra, illetve Kardos Józsi bácsi és Seres Rezső dallamainak hangulatát hozták el a Szomorú vasárnappal és a Pirospünkösd napján számokkal.

A tóparton és a kalandparkban is nagy volt a mozgás. A magasság és a lombok közötti siklás-repülés szerelmesei, szülők és gyerekek együtt hódoltak szenvedélyüknek. Mások az energiapark pontjainak a frissítő hatását, megint mások a part melletti lacikonyha áldásait próbálták ki, a Tavitündér oltalmát élvezve…

 

 

MCSi Design