kele
perec1
garas1
65. évfolyam
38. szám
Megjelenés:
2021. 09. 23.
kiscim3821
 

Toronyiránt zipline

cimzip3020Bővül a lendvai idegenforgalom és a Vinárium kilátótorony kínálata: a tervek szerint jövőre a Lendva-hegyen mintegy 500 méter hosszúságú zipline, azaz átcsúszópálya épül. Az első információk szerint a Bükk-hegyről indul és a torony tövében „köt ki”. Az elsősorban az adrenalinélmények kedvelőit megcélzó beruházáshoz pedig kinyilvánította támogató szándékát a lendvai gyógyfürdő új tulajdonosa is. Az idegenforgalmi tervekről, melyek a koronavírus utáni időszakban minden előrejelzés szerint a kisebb, zöld desztinációknak kedveznek majd, az alábbiakban számolunk be.

 

 

Ötcsillagos vacsora, zipline

 

A lendvai Vinárium kilátótoronyban augusztus 12-én és 13-án egyedi élményvacsorát rendeznek, amelyen Pintarič Leon, a Rajh vendéglő séfje 30 személy számára négyfogásos vacsorát készít. A panorámás vacsora a jövőben egy új idegenforgalmi gasztronómiai kínálattá válhat a toronyban, amelynek közvetlen közelében jövőre egy átcsúszópálya (zipline) is megépül.  

vinarium3020Az egyedi panorámás kulináris élményt július 22-én Petje Rok, a Lendvai Idegenforgalmi és Fejlesztési Intézet megbízott igazgatója mutatta be a Vinárium toronyban megtartott sajtótájékoztatón. Elmondta, hogy az új élménykínálattal a községben az új idegenforgalmi irányokat követik, az esemény célja pedig a helyi séfek közreműködésével és a helyi termékek felhasználásával egy ötcsillagos élmény megteremtése. Az egyedi gasztronómiai kényeztetést a kilátótoronyban a szórt szobás Vinárium szálloda keretében a borospincék tulajdonosai révén akár többnapos szálláslehetőséggel tervezik összekötni. A szórt szobás szálloda projekt ugyanis sikeres történetet ír, derül ki az intézet projektbeszámolójából is. Működésének eddigi egy éve alatt 12 borospince-tulajdonos csatlakozott a hálózathoz, amivel Lendván 64 ággyal bővült a szálláshelyek kínálata. Az egyéves működés alatt a hegyi épületekben több mint 700 vendégéjszakát regisztráltak, a szálláshelyek pedig 200 napot voltak foglaltak. Az új idegenforgalmi termék kínálatával még vonzóbbá válhatnak a szálláshelyek, emellett a programkivitelező számít újabb jelentkezőkre, valamint tervben van a változatosabb kínálat érdekében a kapcsolatfelvétel és az együttműködés más helyi szolgáltatókkal is.

 

 

Lendva idegenforgalmi kínálatát a gasztronómiai élmények mellett jövőre egy 500 méter hosszú átcsúszópálya (zipline) megépítésével bővítik, amely a Bükk-hegyről indul a torony tövéig, jelentette be Magyar János polgármester. A beruházással pedig a fiatalokat, főleg az adrenalinélmények kedvelőit igyekeznek megcélozni.  

A Lendva-hegyi Vinárium kilátótornyot ötéves működése alatt több mint 414.000, többnyire szlovén és a szomszédos országokból érkező turista látogattak meg. Idén a járványhelyzet a több mint két hónapig zárva tartó torony forgalmát igencsak visszavetette, az elmúlt év hathónapos időszakához viszonyítva a látogatók száma kétharmaddal csökkent. A május 23-i újranyitás óta pedig főleg az egyéni vendégek, a családok és kisebb csoportok érkeznek a Vináriumhoz.

 

Az első panorámás élményvacsora a toronyban augusztus 12-én és 13-án lesz. A vendégeket mindkét nap az elismert és idén Michelin-ajánlást is szerző muravidéki vendéglátóhely, a bakovci Rajh vendéglő séfje, Pintarič Leon kényezteti ételeivel. A fiatal séf erre az alkalomra a vacsora menüjének kialakítását a helyi termékekre alapozta, a főfogás mangalicahús dödöllekörettel lesz. A vacsorára helyfoglalás a www.vecerja.vinarium-lendava.si honlapon lehetséges, az ára 69 euró. Rossz idő esetén a vacsora elmarad, az árát pedig visszatérítik.

 

 

 

MCSi Design