kele
perec1
garas1
64. évfolyam
32. szám
Megjelenés:
2020. 08. 13.
cimlap
 

Halászlé és bogrács „to go”

rendezvenyek30 Június elején ugyan még arról tudósítottunk, hogy a Halászléfőző Verseny, a Bográcsfeszt és a Lendvai Szüret nem maradnak el és szórt formában kerülnek megrendezésre, de július 24-én új döntés született: az aktuális járványügyi helyzet miatt a rendezvények elmaradnak.

A Vinárium Fesztivál három nagy, hagyományos eseménye – a Halászléfőző Verseny, a Bográcsfeszt és a Lendvai Szüret – a megszokott időszakban, augusztus 22-től szeptember 5-ig zajlott volna. A koronavírus-járvány újabb hulláma és a szigorítások következtében (nagyobb csoportosulások megtiltása) viszont a szervezők lemondták a tervezett szórt formás (városi udvarokban, a parkban, szőlőhegyen) változatot is, és kivételes rendezvénynapokat jelentettek be.  

(Képünk a tavalyi Bográcsfeszten készült.)

 Így augusztus 22-én Halászlé „to go” halászléfőző versenyre kerül sor, elvitelre főznek, s a látogatók hazavihetik a friss ételt. Este pedig a Bánffy Központ udvarán a Bánffy Nigts keretében az Aurevoir etno-beat együttes lép fel.   

A Bográcsfeszt napján, augusztus 29-én a Hazai piac keretében a városközpontban a gesztenyefák alatt szerveznek bográcsfőzést, s a látogatók ott kóstolhatnak, illetve szintén „to go” formában vihetnek haza a bográcsgulyásból. Emellett Lendva Község felhívja a polgárokat, a lendvai vendéglőket és éttermeket, hogy aznap főzzenek bográcsot és erről küldjenek, tegyenek közzé fotókat. A legjobb fotók készítői jutalomban részesülnek. A szeptember 5-re meghirdetett Lendvai Szüreten elmarad a hagyományos felvonulás a régi szokások bemutatásával, helyette művésztelepet terveznek. „Továbbá a Lendvai Szüret napján olyan más program is várható, amilyent az akkori epidemiológiai körülmények és a nagyobb csoportosulásokra vonatkozó korlátozások lehetővé tesznek” – tette közzé Lendva Község.

 

 

MCSi Design