kele
perec1
garas1
64. évfolyam
37. szám
Megjelenés:
2020. 09. 17.
kiscim3720
 

A kábítószerkereskedők kétmillió eurót kerestek volna

dorg tomaz galic 1A muravidéki rendőrség nemrég 2.650 tő tiltott termesztésű kendernövényt számolt fel Benicán, a Mura egyik holtágának szigetén. A bűnelkövetők a kenderből 600 kilogramm minőségi marihuánát állíthattak volna elő, amelynek piaci ára kétmillió euró körüli lett volna.  

A Lendvai Rendőrállomás rendőrei szereztek tudomást arról, hogy a Mura folyó benicei holtágának szigetén kendert termesztenek. A muraszombati nyomozóosztállyal együtt nyomozást indítottak, majd augusztus 3-án három 40, 45 és 48 éves szlovén állampolgárt a helyszínen őrizetbe vettek, majd a Muraszombati Körzeti Bíróság vizsgálóbírója elrendelte az előzetes letartóztatásukat.

 

 

Ravš Dejan a muraszombati rendőrség nyomozóosztályának vezetője az utóbbi évek  legnagyobb kábítószeres fogásról számolt be. Az augusztus 8-i sajtótájékoztatón elmondta, hogy a három hektár területű ültetvényen a rendőrök 2.650 tő kendert számoltak fel, amelyből a bűnelkövetők 600 kilogramm minőségi marihuánát állíthattak volna elő. Ennek piaci ára kétmillió euró körüli lett volna. Ravš elmondta még, hogy a növények termesztéséhez szükséges talajt megfelelően előkészítették, a kendert pedig gondosan nevelték. A 80 és 110 centiméteres magasságú cannabis-növényeket a rendőrség levágta, és Jumbó zsákokba rakta, amelyek szállításában a nehezen megközelíthető és mocsaras helyszín miatt a rendőrségi helikopter is segédkezett. A nyomozás még folyamatban van, a felszámolt tiltott kendert pedig a megszárítását és a nyomozás befejezését követően megsemmisítik.

A sajtótájékoztatón elhangzott még, hogy idén a Muraszombati Rendőrfőkapitányság területén öt kenderültetvényre bukkantak a természetben, két esetben pedig zárt helyiségben történt a termesztés.

MCSi Design