kele
perec1
garas1
64. évfolyam
39. szám
Megjelenés:
2020. 10. 01.
kiscim3920
 

Szeptemberre elkészül a pajta

pajta 5Készül a dobronaki magyar közösség idei legnagyobb beruházása, a zárt pajta a Kézművességek Háza udvarán, mely a régi mezőgazdasági eszközök tárolására és műhelymunkák kivitelezésére lesz alkalmas.

A Dobronak Községi Magyar Önkormányzati Nemzeti Közösség (DKMÖNK) mintegy 150 négyzetméter alapterületű épület megépítésére pályázott sikeresen a Csoóri Sándor Alapnál (15 ezer euró összegben), valamint 35 ezer euró támogatásban részesült a Szlovén Köztársaság Gazdasági Minisztériuma nemzetiségi gazdaságserkentési programjának 2. intézkedéséből is.

A beruházás teljes költségvetése 74 ezer euró.

Az év elején úgy tervezték, hogy az építkezési munkálatok még a tavasz folyamán elkezdődnek, hiszen pályázati kötelezettség volt, hogy június végéig elkészüljön az épület. A koronavírus-járvány és az azt követő intézkedések viszont megakadályozták, illetve meghosszabbították a folyamatot. A munkálatok csak július végén kezdődtek, így a befejezését szeptemberre tervezik. Az építkezés kivitelezője a csentei Vigrat vállalat, amellyel az önkormányzat már a Kézművességek Háza építésekor is együttműködött.

 

 

A pajta zárt udvarrá alakítja a Dobronoki György-ház és a Kézművességek Háza körüli telket, mely így még alkalmasabb lesz szabadtéri rendezvények szervezésére. Magában a pajtában is a régi mezőgazdasági eszközök tárolását és kiállítását tervezik, illetve műhelymunkákat, különböző nyári rendezvényeket bonyolítanak le.

MCSi Design