kele
perec1
garas1
64. évfolyam
39. szám
Megjelenés:
2020. 10. 01.
kiscim3920
 

Fizikoterápia, új mentőkocsi

zd lendva 3A Lendvai Egészségház Tanácsa hétfői ülésén megvitatta az intézet 2020-as pénzügyi és munkaprogramját, „mely csupán keretterv, hiszen nagyon érzékeny a bizonytalan járványügy miatt” – fejtette ki Požgai Horvat Olga igazgató. Számítanak a fizikoterápia hosszútávú kivitelezése a Thermal Hotel Resort szállodában, új foglalkoztatásokra és új mentőkocsira.

A Lendvai Egészségház 2020-as munka- és a pénzügyi terve különleges (járványügyi) feltételek mellett készült el, elfogadását a kiinduló pontok késése befolyásolta. Az intézet idén mintegy ötmillió euróval tervez gazdálkodni, de ezt befolyásolhatja a tavaszi bevétel kiesésének és a nem tervezett költségek kialakulásának a fedezete. Az intézetben új beruházásokat (330 ezer euró) és foglalkoztatásokat terveznek. Főleg, ami a fizikoterápia kivitelezésére vonatkozik a Lipa szállodában (Thermal Resort). A tevékenységben az egészségház hosszútávon is érdekelt. Ehhez három új fizikoterapeutát lesz majd szükséges biztosítaniuk. Komoly káderhiány jelentkezett a fogászaton, a munkahely betöltésére a kiírást már közzétették, ahogy a gyermekorvosit is. Jövőre három szakképzést végző visszatérését várják.  Folyamatban az új mentőkocsi beszerzése is, amelyre Lendva Község mint vezető partner a többi alapító községgel együtt sikeresen pályázott az egészségügyi minisztériumnál, s 73.350 eurót biztosított. A különbözetet – mintegy 146 ezer eurót – a Lendvai Egészségház saját forrásából fedezi. A CitySaver mentőkocsi korszerű, öt beteg szállítására alkalmas kocsi.  

A különfélék napirendi pont alatt elhangzott, hogy a Lendvai Egészségháznak köszönetet nyilvánított a ljutomeri idősek otthona a járványhelyzetben náluk vállalt munkáért.

 

MCSi Design