kele
perec1
garas1
64. évfolyam
37. szám
Megjelenés:
2020. 09. 17.
kiscim3720
 

Vannak ötletek már a következő évre is

romatabor3420A múlt héten zajlott a hosszúfalui roma telepen a harmadik nyári tábor, melyen harminc gyerek vett részt. Nagyon élvezték a programokat, ezért már több résztvevő ötleteket is adott a következő táborra.

A tábort a Lendvai Népi Egyetem szervezte, együttműködésben Lendva Községgel, a Romnji roma Művelődési Egyesülettel, a Preporod Szövetséggel, a lendvai és a muraszombati szociálügyi intézettel, a Muraszombati Rendőrfőkapitánysággal, a Lendvai Rendőrállomással, a Roma Akadémiai Klubbal, a Muravidéki Állatvédők Egyesületével, valamint a Lendvai Röplabdaklubbal. A tábor programjait az Európai Szociális Alap, valamint a Munka-, Család- és Szociálügyi Minisztérium támogatta.

A táborban résztvevő gyerekek az első programon kincskeresésre indultak, majd pedig kézműveskedhettek, ahol origamit hajtogattak, rajzoltak és ékszert készítettek.

 

 

A hét második napján előszőr két rendőr látogatott el a táborba, akik a munkájukról tartottak előadást a fiataloknak. Többek között néhány segédeszközüket is megtekinthették a gyerekek, később pedig részt vehettek a Pivec Tomaž által tartott önvédelmi foglalkozáson. Szerdán ellátogattak a táborba a Muravidéki Állatvédők Egyesületének munkatársai, akik a háziállatok gondozásáról tartottak előadást. A nap folyamán a gyerekek még részt vehettek a Horvat Sandi által tartott pályaorientációs foglalkozáson, majd társasjátékozhattak is.

Az utolsó előtti napon sportnapot tartottak, ahol csoportokra osztva játszhattak különböző játékokat. A foglalkozást a lendvai röplabdázók edzője, Teodorović Spasoje tartotta. A tábor utolsó napját pedig társalgással és piknikkel töltötték.

Tivadar Martina

 

 

MCSi Design