kele
perec1
garas1
64. évfolyam
37. szám
Megjelenés:
2020. 09. 17.
kiscim3720
 

Négy helyszínen rotyogott a bogrács

volgyibogr3520Völgyifaluban a járványhelyzet miatt idén rendhagyó módon szervezték meg a hagyományos falunapot: összekötötték a lendvai Bográcsfeszt időpontjával, és augusztus 29-én a helybeli egyesületek szétszórtan, a falu különböző pontjain főzték a bográcsot.

A legelőn, a gémeskútnál az esemény ötletgazdája, a Völgyifalui Turisztikai Egyesület főzött Gyurkač Ferenc szakáccsal, a focipályán pedig a Zvezda labdarúgóklub tagjai Bertalan Kristijan utasításai szerint készítették az egytálételt. A bogrács ínycsiklandó illata az egykori óvoda árnyékos udvarán is áradt, ahol Horvat Tomi és Gerenčer Marsel főzött a Petőfi Sándor Művelődési Egyesület nevében, valamint a falu központjában, a faluotthon udvarán Lučič Damir elnök vezényletével az önkéntes tűzoltóegyletnél is rotyogott a kondér.

 

 

A helybeliek éltek a lehetőséggel, és mind a fiatalok, mind az idősebbek szép számban látogattak el a főzőhelyekhez, ahol a nyár végén lehetőség adódott a társalgásra és a bográcsok egyéni ízlés szerinti minősítésére is, de a bográcsfőzés ezúttal nem a versengést szolgálta. Ezt hangsúlyozta Kleiderman Bači Monika, a turisztikai egyesület elnöke is, aki elmondta, hogy az elmaradt falunapot így a nyár végén a bográcsfőzéssel igyekeztek kivételesen helyettesíteni az egészségügyi óvintézkedésekkel összhangban, ezúttal kísérőprogramok nélkül.

 

 

MCSi Design