kele
perec1
garas1
64. évfolyam
37. szám
Megjelenés:
2020. 09. 17.
kiscim3720
 

Épülnek a glampingházak Csentében

glamp35201Gyors ütemben halad a négy glampingház építése a csentei Muránia Kerékpáros Központ tőszomszédságában, a tervek szerint szeptember közepéig el is készülnek. A Vinárium szórt szobás szálloda kínálata így újabb 16 férőhellyel bővül.

A négy glampingház az Iron Curtain Cycling SLO–HU V–A határon átnyúló projekt keretében épül, a beruházó Lendva Község, amely egyben projektpartner is. A glampingházak felépítését ugyan július végére tervezték, de a kiírási bonyodalmak (mint korábban tudósítottunk róla: túlzott árak, a beérkezett ajánlatok visszamondása, újbóli pályázat kiírása) miatt csúszott a megvalósítás. A most megvalósuló, mintegy 228 ezer euró értékű munkálatok kivitelezője a Pavčnik Kft. Tekintettel a napokban megkezdett építés ütemére, a létesítmény szeptember közepére elkészülhet, illetve a hónap végén már akár igénybe vehetők is lesznek a szállások. A négy előregyártott házikó érkezése a napokban várható.

glamp35202A glampingházakat felezett rönkökkel borítják, a tetejük cserép, a terasz deszkázott lesz. Az egyszobás épületek villany-, víz- és csatorna-csatlakozással rendelkeznek majd.

A 16 új szálláshely a kerékpárközpont és a Vinárium szórt szobás szálloda kínálatát bővíti. A glamping üzemeltetője a Turisztikai és Fejlesztési Közintézet lesz.  

 

 

MCSi Design