kele
perec1
garas1
64. évfolyam
37. szám
Megjelenés:
2020. 09. 17.
kiscim3720
 

Felújítják a községi épületeket

kozseg3520 gonterLegkésőbb október 30-ig be kell fejezni a javítási munkálatokat a Lendva Község tulajdonában lévő három épületen: Völgyifaluban az 1. Számú Lendvai KÁI egykori épületén, Göntérházán a faluotthonon, valamint Petesházán a siralomházon. A szanálásokat a község finanszírozza állami támogatással.

Különböző okok miatt több községi tulajdonban lévő épület rossz állapotban van és mielőbbi javításra szorul. A legtöbb ilyen a környező falvakban van, néhányban rendezvények megtartása sem ajánlott már, a beavatkozásokat azonban több esetben akadályozta a nem rendezett tulajdonjog is. A nagyobb kár elkerülése érdekében Lendva Község vezetése úgy döntött, hogy mintegy 285 ezer euró állami támogatással felújítja a tulajdonában lévő épületeket. Idén Völgyifaluban, Göntérházán és Petesházán tervezték be a szanálási munkálatok elvégzését.

kozseg3520 volgyiVölgyifaluban megjavítják az 1. Számú Lendvai KÁI egykori egységének tetőszerkezetét, az épület lábazatát, a belső helyiségek padlózatát, a vécéket, az otthon előtti parkolót, kicserélik a nyílászárókat és rákapcsolják az épületet csatornahálózatra. A munkálatok értéke 81 ezer euró.

Göntérházán szintén felújítják a faluotthont, valamint a mellette lévő garázsokat is. Főleg a tető, a nyílászárók, a szigetelés hiánya okoz gondot. A többi javítás mellett (vécék, helyiségek festése, homlokzat) a mozgáskorlátozottak érdekében akadálymentesítést végeznek. Az objektumot itt is rákapcsolják a csatornahálózatra. A beavatkozás tervezett értéke 128 ezer euró.

kozseg3520 peteshPetesházán a javítási munkálatok során a siralomházon kicserélik a tetőburkolatot, az ereszcsatornákat, a villámhárítót, a nyílászárókat és az épület előtti fedett terasz burkolatát, valamint megjavítják a vakolatrepedéseket és lefestik a homlokzatot. A munkálatok értéke 31 ezer euró.

A három épület szanálására Lendva Község kétszer jelentetett meg közbeszerzési kiírást, hiszen az első, júliusi pályázatra egy ajánlat sem érkezett. A második, augusztusi kiírásra két cég (Zidarstvo Maučec Kft. Gančaniról és Renata Kerec vállalkozó Lokavciról) jelentkezett, a kivitelezési munkálatokat a Maučec Kft. nyerte el. A munkálatok rögtön a szerződés aláírása után megkezdődnek.

 

 

MCSi Design