kele
perec1
garas1
64. évfolyam
37. szám
Megjelenés:
2020. 09. 17.
kiscim3720
 

Harmadszorra elfogadták a szolgáltatás árát

marac3520Szinte nem volt hozzászólás egyik napirendi pontnál sem Marác Község Tanácsának kedd délutáni ülésén. A napirenden a község által (társ)alapított intézetek 2019-es munka- és programtervének megvalósítása szerepelt. Mint kiderült, a kitűzött célok megvalósultak, de gondot okoz továbbra is Bagonyán az iskola fűtése, Martjancin és Marácon pedig az óvoda beázása. Az oktatási programokban tavaly különös helyet kapott a digitális írástudás, a számítógépek kezelése.

A tanács elfogadta a községi tisztségviselők juttatásairól szóló új szabályzatot, melynek értelmében 2021. január 1-jétől honorárium jár a helyi közösség elnökeinek a levelező ülés után is. Harmadszorra elfogadták a Rakicsáni Idősek Otthona által végzett otthon gondozás árát, a csökkentett ár 30 ezer euró megtakarítást jelent a községi költségvetésben. Egy óra szolgáltatás ára hét közben 18,5 euró, vasárnapokon és ünnepnapokon 19,2 euró, amit a község 50 százalékkal támogat a szolgáltatást igénylő személynek.

Marác Község ünnepén – melynek megtartására szeptember 7-én kerül sor Martjancin – Küčan Francot Tešanovciról a község díszpolgárává avatják, községi jutalomban (idén 800 euró) részesítik a Filovci Szőlő- és Gyümölcstermelő Egyesületet, míg elismerést a filovci Gaj Szőlészeti és Turisztikai Egyesület és a fokovci Zeleni Gaj vendéglő kap.

 

 

MCSi Design