kele
perec1
garas1
64. évfolyam
39. szám
Megjelenés:
2020. 10. 01.
kiscim3920
 

Hodos: idén elmarad a postaépület felújítása

hodos37201Hodos Község Tanácsa múlt heti ülésén elfogadta a 2020-as költségvetés módosításának javaslatát. Emellett elfogadták a kis tisztítóberendezések társfinanszírozásáról szóló rendeletet, illetve döntöttek az óvoda gazdasági áráról is.

hodos37202A tanács Orbán Lajos polgármester felvezetése után megtárgyalta az előző rendszeres és a közben megtartott levelező ülés jegyzőkönyveit – az utóbbin a hodosi óvoda munkahelyi besorolásáról döntöttek, elfogadták az intézet javaslatait, a határozatok megvalósulását, majd áttértek az éves költségvetés módosítására. A költségvetési dokumentum változásait a község könyvelője mutatta be részletesebben, majd a polgármester is kitért a fő pontokra. Eszerint pozitív irányban változott Hodos Község költségvetése, valamivel több eszközre lett szükség az utcai világítás fejlesztésére, valamint a Kapornakot a sali heggyel összekötő út korszerűsítésére, s a községi épület mellett épített garázs megépítésének végösszege is nagyobb lett. A bevételi oldalon pluszforrást nem tudtak szerezni ezekre a pluszköltségekre, így a kiadások között az idei évre törölték a volt posta épületének átalakítását. A tanács a beterjesztett dokumentumot egyhangúlag elfogadta. Ezek alapján a bevételek 714 ezer euróról 707 ezerre, míg a kiadások 701 ezerről 694 ezerre csökkentek.

A következőkben a tanács elfogadta a kis szennyvíztisztító-berendezések társfinanszírozásáról szóló rendeletet, amelyet már az előző tanácsülésen megtárgyaltak. Újabb változás nem történt, eszerint az igazolt költségek 50 százalékát finanszírozza a község, de ez legfeljebb 1.500 euró lehet. Kettő lakóház közös építésénél a község 2.500, több lakóház esetében pedig 3.000 eurót ad hozzá a befektetéshez.

A tanács megtárgyalta, majd el is fogadta a hodosi óvoda új gazdasági árára tett javaslatot, ezt 380 euróban határozta meg 30 eurós községi társfinanszírozás mellett. Döntöttek egy magánszemélynek a kataszteri határ kiigazítására vonatkozó javaslatáról is: elfogadták, amennyiben a kezdeményező kifizeti a mindenképpen szükséges kimérés költségeit. Az árról a későbbiekben tárgyalnak.   

 

 

MCSi Design