kele
perec1
garas1
64. évfolyam
42. szám
Megjelenés:
2020. 10. 22.
kiscim4220
 

Díszpolgári cím Szijjártó Péter külügyminiszternek

szijarto4120Lendva Község 2020-as díszpolgári címét Szijjártó Péter, Magyarország külgazdasági és külügyminisztere kapja meg a gazdaság- és falufejlesztést segítő projektek megvalósításának támogatásáért, valamint az oktatásban és más területen nyújtott kezdeményezések felkarolásáért a magyarlakta területen és a községben. A javaslatot Magyar János polgármester a Muravidéki Magyar Önkormányzati Nemzetiségi Közösséggel és a községi nemzetiségi önkormányzatokkal karöltve nyújtotta be a statutáris-jogi kérdésekkel és községi elismerésekkel foglalkozó bizottsághoz, a községi tanács pedig hozzászólás nélkül megerősítette a javaslatot. 

A továbbiakban Lendva Község ünnepe alkalmából plakettben részesül Hebar Tibor, a községi polgári védelem parancsnoka több éves lelkiismeretes, szakszerű és odaadó munkájáért. Az idén kiosztandó két községi elismerés egyikét Horvat Marija kapja meg sok éves önkéntes munkájáért, a másikat pedig Smodiš Martin, a muravidéki polgári védelem vezetője eredményes, odaadó tevékenykedéséért. A község legrendezettebb településének járó elismerést idén Hotiza érdemelte ki.

Magyar János polgármester egyéni elismerésben részesíti Gomzi Jablanovec Nataliját, Tibaut Antolin Helenát és Magyar Aleksandert.

Lendva Község ünnepe október 28-a, az ünnepi rendezvény lebonyolítási módját és idejét a járványhelyzet határozza meg.

 

 

MCSi Design