kele
perec1
garas1
65. évfolyam
18. szám
Megjelenés:
2021. 05. 06.
kiscim1821
 

A vágtázók fogadása a Főkonzulátuson

vagta4220Magyarország Lendvai Főkonzulátusán a múlt héten fogadást rendeztek a „történelmi sikert” elért, a Nemzeti Vágtán jeleskedő muravidéki és szlovén lovasok számára. Požar Peter kočevjei, valamint Somi Erik, Biro Jožef és Sáfrányos Péter muravidéki lovasok megtisztelőnek nevezték a figyelmességet.

A Főkonzulátuson elsőként Czikó Anita konzul üdvözölte a lovasokat, kiemelve, hogy a nemzetiségi lovasok méltó módon képviselték a Muravidéket a Nemzeti Vágtán, majd Bači Zsuzsanna, az MMÖNK alelnöke szólt az egybegyűltekhez. Kifejtette: – Nagyon büszkék vagyunk a budapesti Hősök terén nyújtott teljesítményre. Megmutattátok, hogy a lovassport terén összefogással, támogatással milyen nagy dolgokra képes a legkisebb Muravidék is – majd a térség nevében – legyen az szlovén vagy magyar lovas – megköszönte a fáradozást és a sikert. Végül szólt az edzésfeltételek infrastrukturális hiányosságairól és azok jövőbeni rendezéséről.

 

 

Máté László Eduárd lendvai főkonzul is közös eredményként értékelte a budapesti sikert, melyben Szlovéniát a Nemzetközi Vágta első díjasa, Peter Požar mellett a kis Muravidék jelenítette meg Somi Erik dobronaki lovas révén a középdöntőbe jutva. – Ez a csapat jól mutatja, hogy milyen szellemiség van a Muravidéken. Nem számít, ki honnan jön, együtt mozog a csapat, s együtt hozza az eredményeket és együtt hozza haza a dicsőséget. Ezt a dicsőséget szeretnénk ma megköszönni, itt a Főkonzulátuson szerény keretek között, remélve, hogy hamarosan a gyakorlatban is találkozhatunk – emelte ki a főkonzul.

Biró József, a Lendvai Lóbarátok Egyesületének elnöke a nemzetiségi lovasok nevében a köszönet hangján szólt és a további jó együttműködés fontosságát emelte ki. Požar Peter a Nemzeti Vágta szlovén csapata nevében köszönte meg a lehetőséget és a meghívást, a muravidéki lovasokhoz fordulva pedig a barátságot, amely neki a Hősök terén nagy segítség volt, s arra is büszke, hogy Budapesten felhangzott a népek barátságára épülő szlovén himnusz.

 

 

MCSi Design