kele
perec1
garas1
64. évfolyam
46. szám
Megjelenés:
2020. 11. 19.
kiscim4620
 

100. születésnapját ünnepelte Bözse néni

bozse4420Hodos legidősebb polgára, Scheck Erzsébet, vagy ahogy a helyiek hívják: Bözse néni november 1-jén, vasárnap töltötte be a kerek 100. születésnapját. Az idős asszony jó egészségnek örvend, rokonsága körében, tortával és egy pohár borral ünnepelt, hétfőn pedig egész delegáció érkezett a köszöntésére.

Bözse néninek két lánya, egy fia, négy unokája és dédunokái is vannak. Most csak Skypon tudta fogadni családtagjaitól a jókívánságokat, hiszen a távolban élő szerettei a vírushelyzet miatt nem tudtak hazautazni a jeles alkalomra. – Sajnálom, hogy a gyerekek nem tudtak eljönni, nem baj, majd máskor – mondta kicsit szomorkásan a néni, de nem csüggedt el. – Jól vagyok, egészséges vagyok, hála Istennek! – mondta mosolyogva, amikor rákérdeztünk a hogylétére. A múltról viszont nem igazán volt kedve beszélgetni. – Nem volt arany életem, anyám szülés után meghalt, egyedüli gyerek voltam. Sokat dolgoztam egész életemben, a férjem is már elment, és most itt vagyok, abban a házban, amelyikben megszülettem. Ezt sosem gondoltam volna – mondta, miközben könnyek gyűltek a szemébe. Az idős néni nem szeretett volna idősotthonba vonulni, így a rokonsága, a Könye család fogadta be az otthonába. – Most jó helyen vagyok, Emma, Feri és Leopold is nagyon jók hozzám. Szépen gondoskodnak rólam, nekem semmit sem kell csinálnom ennél a háznál – mondta hálásan, majd hozzáfűzte, hogy az életben nagyon fontos, hogy higgyünk Istenben, hiszen őt is megsegítette, hogy ilyen jó emberekhez került.

A születésnapi torta is az asztalra került. Egyenesen Bécsből érkezett a sütemény, Bözse néni lányától, Piritől ajándékba. Amikor lefényképeztük, a néni viccesen megjegyezte, hogy talán más ruhát kellett volna felvennie az alaklomhoz, illetve hogy a születésnapján márpedig vizet nem fog inni, csak fehérbort! Így bor is került a poharába, amihez huncut mosoly társult. Aztán amikor a hosszú élet titkáról kérdeztük, arra csak nevetve válaszolt: – Drága lelkem, ha én azt tudnám...

Bözse néni nagyon jól tartja magát, a botjára támaszkodva egyedül jár, szemüveget nem hord, a hallása jó, egészséges és szeret jókat enni. Dícsérte is a gazdaasszony főztjét, kedvességét és a gazda jó lelkét.

 

 

Másnap az idős asszonyt Hodos polgármestere, Orbán Lajos, a helyi evangélikus lelkész, Andrejčak Peter, illetve a Vöröskereszt helyi szervezetének képviselői is meglátogatták. Mindannyian felköszöntötték, gratuláltak, jó egészséget és további hosszú életet kívántak neki.

 

 

MCSi Design