kele
perec1
garas1
64. évfolyam
46. szám
Megjelenés:
2020. 11. 19.
kiscim4620
 

Főleg turizmusfejlesztési ötletek jöttek

dobr ovoda4520Dobronak Község felhívással hívta együttműködésre a lakosságot és a jövendőbeli üzleti partnereket, hogy újszerű és innovatív fejlesztési ötleteikkel járuljanak hozzá a község fejlődéséhez.

A községi felhívás nyomán együttműködési és fejlesztési elképzeléseket vártak a mezőgazdasági-üzleti zóna bővítésére vonatkozóan, ahol a rendelkezésre álló területeket már ellátták az alap kommunális infrastruktúrával és megfelelnek szinte minden tevékenységhez. Kardinar Marjan polgármester tájékoztatása szerint a felhívás eredményes volt, főleg a turisztikai-rekreációs fejlesztéseket illetően, de az ötletek kiterjedtek a mezőgazdasági tevékenységre is. Az üzleti ötletek elsősorban a Bakonaki-tó környékével foglalkoznak, de a legtöbb felkarolta dobr tio4520a szélesebb térség fejlesztését is, alapozva a már meglévő létesítményekre és kínálatra. A községi közterületek és épületek kihasználására, a bennük megvalósítható új tartalmakra is érkeztek tervek: lakások/lakóházak kialakítása és építése a fiatal családok számára, új lehetőségek a kultúrotthonban, az egykori TIO gyár épületében (alsó képünkön), a régi óvodában (fölső képünkön), az egykori depónál, amik mind üresen és kihasználatlanul állnak. A Strehovci fejlesztésére beérkezett tervek a turizmus keretében a szálláskapacitások bővítésével foglalkoznak, Zsitkócban pedig az egykori határfigyelő épület és a mezőgazdasági birtok fejlesztésével. Volt ötlet parasztgazdaságok és borospincék megvásárlására is, de új tervekkel rukkoltak elő a helyi fiatalok is.

A továbbított ötletek, tervek, elképzelések gazdáival Dobronak Község felveszi a kapcsolatot, majd felméri, mi építhető be a község fejlesztési tervbe.

 

 

MCSi Design