kele
perec1
garas1
65. évfolyam
38. szám
Megjelenés:
2021. 09. 23.
kiscim3821
 

Átalakítják a veszélyes kereszteződést Marácon

marackereszt50201Több mint tíz év várakozás után megkezdődött az útkereszteződés korszerűsítése Marácon a Martjanci–Dobronak közötti regionális útszakaszon. Az útkereszteződés átalakítási tervei már 2007-ben elkészültek, a megvalósítását a hosszan elhúzódó telekvásárlás is késleltette.  

Marácon a Martjanci irányából az első kereszteződés a település egyik legveszélyesebb közlekedési pontja. A főútról itt, a Lipnica-patak hídja előtt a községi hivatalhoz és a Terme 3000 apartmanfalujához vezet leágazás. Az út és a híd együtt szűkületet jelent, ami főleg a turisztikai szezonban bizonyul nagyon veszélyesnek, hiszen a szűk út és az út melletti sövény nehezítette a kereszteződés áttekintését az autósok, a kerékpárosok és gyalogosok számára is.

marackereszt50202Marác Község és a Pomgrad vállalat között megkötött kivitelezői szerződés szerint a beruházás értéke 898 ezer euró, amihez az állami társfinanszírozáson kívül a község mintegy 158 euróval járul hozzá. A munkálatok az úttest és a híd javítását és szélesítését, valamint a járdák építését is magukba foglalják. A rekonstrukció befejezésének határideje 9 hónap, azaz 2021. július 17-e.

 

 

MCSi Design