kele
perec1
garas1
65. évfolyam
24. szám
Megjelenés:
2021. 06. 17.
kiscimn2421
 

Jaklitsch–Kalmár találkozó Ljubljanában

kalmar jakl1921Egyebek között a Szlovén–Magyar Kisebbségi Vegyes Bizottságnak a világjárvány miatt tavaly ősszel elmaradt soron következő ülése volt napirenden Helena Jaklitsch tárca nélküli miniszter és Kalmár Ferenc miniszteri biztos, a vegyes bizottság társelnökének múltheti ljubljanai találkozóján.

Helena Jaklitsch, a szomszédos országokban élő szlovén közösségekért felelős tárca nélküli miniszter a múlt héten ljubljanai hivatalában fogadta Kalmár Ferencet, Magyarország szomszédságpolitika-fejlesztéséért felelős miniszteri biztosát. Az eseményen jelen volt Dávid Andor Ferenc magyar nagykövet és Stanko Baluh, a Nemzetiségi Hivatal igazgatója is. A megbeszélés fő témája a Szlovén-Magyar Kisebbségi Vegyes Bizottságnak a járványhelyzet miatt tavaly kora ősszel elmaradt ülése mielőbbi megszervezése volt. Emellett a tárgyalópartnerek a munkamegbeszélésen szóltak a két nemzeti kisebbséget érő kihívásokról, a látható kétnyelvűség és a gazdasági fejlődés kérdéseiről is. 

Képünkön: Dávid Andor Ferenc, Magyarország szlovéniai nagykövete, Helena Jaklitsch tárca nélküli miniszter, Kalmár Ferenc miniszteri biztos és Stanko Baluh, a Nemzetiségi Hivatal igazgatója.

 

 

 

 

MCSi Design