kele
perec1
garas1
65. évfolyam
30. szám
Megjelenés:
2021. 07. 29.
kiscim3021
 

18 ezer euró a társalapított intézeteknek

lkmnok2421A Lendva Községi Magyar Nemzeti Önkormányzati Közösség (LKMNÖK) Tanácsa a világhálón megtartott keddi ülésén a pályázati bizottság javaslatát megerősítve a 18 ezer eurós keretet négy jelentkező intézmény között osztotta szét. A többi intézmény nem élt a pályázás lehetőségével. 

Az 1. Sz. Lendvai Kétnyelvű Általános Iskola esetében a tanács teljes egészében támogatta a Szakmai nap programját a Horvátországi Magyar Oktatási és Művelődési Központban Eszéken, valamint a kopácsi Tangazdaság és Ifjúsági Központban. Az oktatási intézmény 3.530 eurót kap az említett programokra.

Teljes támogatást ítéltek meg a Göntérházi Kétnyelvű Általános Iskolának is, így az Utazás a mesék világába, illetve Az advent fényei programok megvalósításához 1.800 eurót folyósítanak az intézménynek. A 2. Sz. Lendvai Kétnyelvű Általános Iskola esetében 1.500 eurós összegben támogatták a hagyományőrző programot, míg a Mozaweb oktatási program esetében az azonos összegű kérvényt elutasították. 

A Lendvai Könyvtár és Kulturális Központ (KKK) (képünkön) három projektet jelentett be. A Lindau folyóirat 23. számának kiadására az intézet teljes összeget, 2.750 eurót kapott, míg a „Korona a színházban” és a „Korona a könyvtárban’ című projektek egyes részeit támogatja az LKMNÖK, összesen 8.420 euró összegben.

A tanács egyhangúlag elfogadta az Euromur Kft. 2019-es és 2020-as zárszámadását is. A kft. pozitívan zárta mindkettő évét, sajnos a tevékenységek zömét, leginkább az oktatási, kézműves programokat a járvány miatt nem tudták folytatni, míg a kkv-k támogatása továbbra is zajlik.  

 

 

MCSi Design