kele
perec1
garas1
65. évfolyam
30. szám
Megjelenés:
2021. 07. 29.
kiscim3021
 

Minden pályázatnak 20 pont   

tamogat2421A Muravidéki Magyar Önkormányzati Nemzeti Közösség Gazdasági Bizottsága június 10-én értékelte a magyar közösség gazdasági alapjának serkentési programja (2021–2024, 1. intézkedés) keretében kiírt felhívásra beérkezett pályázatokat. A pályázatlebonyolító MMÖNK-hoz eddig a legtöbb, 26 beadvány érkezett: 23 Lendva község területéről, 2 Sal és 1 Dobronak községből.

A bizottság megállapította, hogy egy beadványt pontatlanul borítékoltak, így felbontatlanul visszautasította. A bizottság 25 pályázatot értékelt, 23 projektet a maximális 20 ponttal, kettőt (Legartis Kft. és Öko-Park Kft.) pedig 10 ponttal. Az eredményt javaslatba foglalták, amit az MMÖNK Tanácsa felé továbbítottak. A javaslatot az MMÖNK a hétfői ülésen nem támogatta. Horváth Ferenc, a csúcsszervezet elnökének javaslatára minden projekt azonos pontszámban, a maximális 20 pontban részesült. Mint fogalmazott, a közösség és a térség számára minden projekt fontos. Az elnök javaslata egyhangú támogatást kapott.

A Gazdaságfejlesztési és Technológiai Minisztériumnál biztosított 300 ezer euró támogatási keretet a beérkezett pályázatok igénye messze túlhaladja. Az igényelt összeg több mint 1 millió euró. A pályázati keret kimerítéséig a pályázatok támogatását az elért pontszám szerinti rangsorolás határozza meg. A maximálisan elérhető pontszám 100, támogatásban csak azok a projektek részesülhetnek, melyek 40 vagy több pontot érnek el.  

 

 

MCSi Design