kele
perec1
garas1
65. évfolyam
30. szám
Megjelenés:
2021. 07. 29.
kiscim3021
 

Teljes felújítás az MMR stúdióiban

mmr studio2521A Szlovén RTV már hosszabb ideje tervezte a Muravidéki Magyar Rádió (MMR) stúdióinak felújítását. A pénzügyileg és beavatkozási szempontból is nagy munkát jelentő korszerűsítést 2020-ra tervezték, de a járványhelyzet miatt csúszott a beruházás. Június elejével azonban megkezdődött a felújítás, s a tervek szerint augusztusra teljesen felújított rádióstúdiók állnak már a munkatársak rendelkezésére. A felújítás során kicserélik a műszaki berendezést, új software-t vásárolnak és új bútorokat kapnak. A zenei anyag digitalizációja miatt felszabadult a lemeztár helyisége, itt hírszerkesztői szobát alakítanak ki.

A felújítással javulnak az MMR sugárzásának technikai feltételei és a hangminőség is. Az új technológia az újságírók számára lehetővé teszi az önálló műsorszerkesztést, hiszen a rendelkezésükre álló rendszer hasonló lesz a stúdió vágórendszeréhez.

 

 

– A munkálatok két szakaszban folynak: az elsőben a két vágóhelyiség és a műsorkészítő stúdió készül el, várhatóan július közepéig, a többi helyiség augusztus végéig. A beruházás értéke 250 ezer euró, amit a Szlovén RTV a fejlesztési keretéből biztosít – mondta a felújítás kapcsán Végi József, az MMR felelős szerkesztője. A stúdiók korszerűsítésére készülve már átköltöztették a vágóstúdiót, a műsorkészítés pedig jelenleg – eddig egy perc kiesés nélkül – a korábbi stúdióban folyik.

 

 

MCSi Design