kele
perec1
garas1
65. évfolyam
42. szám
Megjelenés:
2021. 10. 21.
kiscim4221
 

Plusztámogatás a labdarúgóknak

dkmonk39213A Dobronak Községi Magyar Önkormányzati Nemzeti Közösség (DKMÖNK) Tanácsának múltheti ülésén a tagok áttekintették az önkormányzat idei félévi beszámolóját, elfogadták a helyi KÁI nemzetiségi programját, illetve elbírálták a beérkezett kérelmeket is.  

A DKMÖNK az idei év első félévében sikeresen gazdálkodott. Varga Edit tanácselnök szavai szerint az önkormányzat tevékenységeire az idei év első félévében is nagy hatással volt a járvány, több rendezvény is sajnos elmaradt, így valószínűsíthető, hogy a második félévben a költségvetés módosítására lesz szükség. A bevételek valamivel több mint 77 ezer eurót tettek ki, az összeg zöme, 75 ezer euró az államkasszából érkezett. A kiadások némileg meghaladták a 69 ezer eurót, az összegből 21 ezret költöttek az alkalmazottak béreire, míg 18 ezret a hivatal tevékenységeire. Emellett 5.600 eurót költöttek tanulmányi támogatásra, míg a helyi KÁI 5.000 euró támogatásban részesült. A tavalyi évvégi kasszaegyenleggel együtt (35 ezer euró) az első félévet a DKMÖNK 43 ezer euró többlettel zárta.    

dkmonk39211A tanács egyhangúlag fogadta el a féléves beszámolót, majd ugyanezt tette a Dobronaki KÁI részletesen kidolgozott nemzetiségi programjával is, amelyet megfelelőnek, gazdagnak minősített.

Az ülés végén a tanács pozitívan bírálta el a Lendvai Lóbarátok Egyesületének kérelmét, ezer euróval támogatták az egyesület szervezésében megrendezésre került Muravidéki Vágtát. 300 euró támogatásban részesítették a Muraszombati Baráti Kört is. A Dobronaki Labdarúgóklub beruházásra kért plusztámogatást, amelyet a tanács némi vita után megerősített. A vita tárgya nem maga a támogatás volt, inkább az a tény, hogy nem nemzetiségi programról, hanem egy beruházásról, konkrét esetben a focipálya öntözőrendszeréről van szó, illetve mi történik, ha ezentúl a többi egyesület is ilyen kérelmet nyújt be. Végül a tanács úgy döntött, határozatban 2 ezer euróra maximalizálta az így kérvényezhető összeget (a labdarúgók valamivel kevesebbet, 1.930 eurót kértek és kaptak), illetve úgy döntöttek, évente legfeljebb egy egyesület kérelmének tudnak eleget tenni. Az egyesületek programtámogatása ettől független és azonos kerettel marad. Az ülés Varga Edit elnöki beszámolójával zárult. 

 

 

MCSi Design