kele
perec1
garas1
65. évfolyam
42. szám
Megjelenés:
2021. 10. 21.
kiscim4221
 

Összesen 8 millió forint a Muravidékre

ujrakezd4021Ismertek a sikeres pályázók a Nemzeti Újrakezdés Program II. pályázatán, a döntéseket kedden ismertette Potápi Árpád János nemzetpolitikáért felelős államtitkár. A Muravidéken tíz pályázó összesen 8 millió forint támogatást nyert.

A pályázat a magyarság összetartozása és szülőföldön boldogulása szempontjából meghatározó tevékenységet folytató szervezetek programjainak és rendezvényeinek megvalósítását szeretné ösztönözni, az e célokat tükröző igényes, minőségi pályázatok támogatásával hat alprogram, az oktatási, a kulturális, az egyházi, a sport, az ifjúsági, cserkész- és közösségi, valamint a diaszpóra alprogram keretében. A muravidéki szervezetek három alapprogramra pályáztak, a legtöbben a kulturális alprogram keretein belül. Így a Gyertyánosi Turisztikai Egyesület, a Pincei Zala György Művelődési Egyesület és a Hármasmalmi Kultúregyesület 600 ezer, a Lendvai Könyvtár és Kulturális Központ és a Lendvai Lóbarátok Egyesülete 1 millió forint támogatást nyert kulturális programjaira és rendezvényeire.

Az egyházi alprogramon belül a Dobronaki Plébánia 875 ezer, míg a Lendvai Plébánia 975 ezer forintot nyert egyházi célú programjaira és rendezvényeire.

Az ifjúsági, cserkész- és közösségi alprogramon belül a Muravidéki Magyar Ifjúsági Szervezet 900 ezer forintot, a Lendvai Egyetemisták Klubja 800 ezer forintot, míg a Dobronaki Ifjak Szervezete 650 ezer forintot nyert ifjúsági, cserkész és közösségi célú programjaira és rendezvényeire.

 

 

MCSi Design