kiscim1618
 

Muravidéki gyerekek az Országházi Gyermekkarácsonyon

parlament5116Szombaton Kövér László, a Magyar Országgyűlés és a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat elnöke több mint 850 gyereket fogadott az Országházi Gyermekkarácsonyon, köztük 15 muravidéki tanulót a lendvai és a pártosfalvi általános iskolákból. A karácsonyi programok előtt a ház elnöke köszöntötte a tanulókat, majd átadta a gyerekek képviselőinek néhány órára az Országház kulcsát. A látogatók pedig büszkén birtokba vették a több mint 100 éves Országház termeit.
A gyerekeknek gazdag programmal kedveskedtek, hiszen kiváló zenészek léptek fel: Rúzsa Magdi, Kovács Kati, Malek Andrea és a Ghymes együttes. A muravidéki iskolások az Emberi Erőforrások Minisztériumának kórusával közösen elénekeltek három karácsonyi éneket – Kis karácsony, Pásztorok, pásztorok és Dicsőség mennyben az Istennek – Hoppál Péter kultúráért felelős államtitkár vezényletével a Delegációs Teremben. A nap folyamán még idegenvezetéssel megtekintették a Szent Koronát, a jogart és az országalmát, az üléstermet, megismerték az országgyűlési díszőrség munkáját, szórakoztak a Csodák Palotájában, kézműves foglalkozáson vettek részt, ahol válogathattak az arcfestés, a lufihajtogatás és a buborékfújás között.
A program végén a gyerekek visszaadták az elnöknek az Országház kulcsát. Kövér László és Edvi Péter, a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat alelnöke minden tanulót ajándékban részesített.
A csodálatos programért köszönet illeti az MMÖNK szakszolgálatát, és hálával tartozunk Horváth Ferenc elnök úrnak is, aki fontosnak tartja, hogy a muravidéki tanulók is képviselhessék hazájukat az anyaországban.
A kísérőtanárok
MCSi Design