kele
perec1
garas1
62. évfolyam
21. szám
Lendva 
2018. 05. 24.
kiscim2118
 

Pályázatok külhoni magyar családi vállalkozások támogatására

kulhoni2517A külhoni magyar vállalkozások támogatására 830 millió forint értékben hirdettek meg pályázatokat – jelentette be a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára, Potápi Árpád János.
A külhoni magyar családi vállalkozásoknak szóló pályázat 600 millió forintos keretösszeggel jelent meg, elsősorban a mikro- és kisvállalkozásoknak. Az elnyerhető támogatás mértéke 4–6 millió forint. Ebből a forrásból új és használt tárgyi eszközöket szerezhetnek be a vállalkozások, de lehetőség van a szakmai tevékenységhez kapcsolódó, például banki szolgáltatások, jogi és tanácsadói, könyvviteli és egyéb szakmai szolgáltatások költségeinek a fedezésére is.
A külhoni induló fiatal vállalkozókat 120 millió forinttal kívánja támogatni a kormány. Ezen a pályázaton azok a fiatalok indulhatnak, akik 1977. január 1-jén vagy később születtek és 2016. január 1. után indították vállalkozásukat. A pályázható támogatás mértéke 2–3 millió forint.
Végül további 110 millió forint áll rendelkezésre a külhoni magyar fiatal vállalkozók együttműködésének támogatására. Erre az alapra azok a fiatal vállalkozók (legalább hárman) nyújthatnak be pályázatot, akik valamilyen közös projekten dolgoznak. Ennél a pályázatnál is 4–6 millió forintra számíthatnak a nyertesek. A pályázatok benyújtásának határideje 2017. július 17-e.
(mti)
MCSi Design