kele
perec1
garas1
62. évfolyam
25. szám
Lendva 
2018. 06. 21.
kiscim2518
 

„Maradj itthon” napközis tábor

tabor lkmok2717A lendvai magyar önkormányzat (LKMNÖK) idén először szervezte meg a „Maradj itthon” napközis tábor, ahol a gyermekek megismerkedhettek a magyar közösség kulturális örökségével és a magyar történelemmel. A múlt héten megrendezett táborban az 5–9. osztályos tanulók a II. számú KÁI-ban régi szokások bemutatásán, kézműves foglalkozásokon vettek részt, de nem maradhatott el a fürdőzés sem.
Az ötnapos, reggel nyolc és délután négy óra között tartott táborban a szervezők minden nap gondoskodtak megfelelő programról, így például Vajdič Rozália tanárnő a gyógynövényekről, Patyi Zoltán a rovásírásról, Kósa Ferenc tanár a magyar történelemről tartott előadást, Farkaš Rozika pedig a gyurmaékszer-készítést mutatta be. Emellett a Lendvai Íjászegyesület íjászbemutatót, a Lóbarátok Egyesülete lovasbemutatót tartott. A szervezők nem feledkeztek el a lazább programokról sem, így a fürdés mellett a filmnézés, a játék, a gyalogtúra sem hiányzott a programból.
A lendvai magyar önkormányzat jóvoltából a tábor és a program ingyenes volt, a gyermekekről az LKMNÖK ösztöndíjasai, munkatársai gondoskodtak.
MCSi Design