kele
perec1
garas1
62. évfolyam
25. szám
Lendva 
2018. 06. 21.
kiscim2518
 

Változatlan maradt az idei munkaprogram

hodos ulesA Hodos Községi Magyar Nemzeti Önkormányzati Közösség Tanácsa július 13-án megtartott ülésén elfogadta a 2017-es munka- és pénzügyi tervezetet, és határozott a beérkezett kérvények támogatásáról. A Családok találkozójára augusztus 6-án kerül sor.
A tanács második olvasatban egyhangúlag támogatta az idei év közel 45.000 eurós költségvetését, melyet 40.000 euró összegben állami támogatás (a község költségvetéséből), valamint a 2016-os évből áthozott mintegy 5.000 euró képez.
A munkaprogramban változások nem történtek, és a kiadási oldalon is maradt az 5.000 euró elkülönített összeg az egyesületek, 2.000 euró az oktatási intézmények, és 300 euró a községen kívül működő egyesületek támogatására.
A továbbiakban három kérvény támogatásáról döntött a tanács: a muraszombati Baráti Kör Művelődési Egyesület őszi találkozójára és a hímzőszakkör kiállítására 100 eurót hagyott jóvá, az Új Muravidéki Citeraegyüttes CD-bemutatójának támogatását viszont elutasította. Hosszabb vita után a tanács a Lóbarátok Egyesülete szervezésében megvalósuló Muravidéki Vágta rendezvényt 400 euróval támogatta.
Végezetül Roman Silvija tanácselnök beszámolt a községben található két őrtorony felújításának fejleményeiről, mely a nemzetiségi csúcsszervezet kivitelezésében valósulna meg. Elhangzott, hogy a polgármesterrel együtt tárgyaltak a Maribori Műemlékvédelmi Intézet munkatársaival a felújítás feltételeiről. Az ülésen ez ügyben több megválaszolatlan kérdés is felmerült, ezért a kérdéskörben további egyeztetésre lesz még szükség. Horvat Silvija
MCSi Design