kele
perec1
garas1
62. évfolyam
25. szám
Lendva 
2018. 06. 21.
kiscim2518
 

Jelentős támogatásokat hagytak jóvá

 DSC0374Moravske Toplice Községi Magyar Nemzeti Önigazgatási Közösség Tanácsa pénteken tartotta 21. rendszeres ülését. Határozat született a 2017-es tanulmányi út megszervezésének részleteiről. A kétnapos (szeptember 9-10.) tanulmányi út célállomása Belgrád. A kirándulásra augusztus 20-ig lehet jelentkezni 60 főig, elsőbbséget élveznek a község öt magyar nemzetiségű településén élők. A kirándulás költsége személyenként 70 euró lesz, a fennmaradó különbözetet az önkormányzat téríti meg.
Az önkormányzathoz ezúttal is érkeztek támogatási kérelmek. A Lóbarátok Egyesülete a nemzeti elővágta megrendezésére kért anyagi segítséget. A tanács úgy határozott, hogy 700 eurós támogatást biztosít a rendezvény lebonyolítására. Az új Muravidék Citeraegyüttes szintén kérelemmel fordult a közösséghez új CD-lemezük sokszorosítására. Részükre 200 eurós összeget útéltek meg.
Az egyéb napirendi pontban a közelgő Vastag Csaba - szabadtéri koncert részleteiről tanácskoztak. Az elnök, Vugrinec Zsuzsa tájékoztatta a tagokat, hogy az előzenekarként a helyi Moon Lions együttes vállalta a felkérést, díját a koncert alatt kiszolgáló vendéglátóegység finanszírozza. A koncert a látogatók számára díjtalan lesz, a szórólapok és a plakátok Muravidék-szerte, illetve Magyarországon, a határmenti településeken is hirdetik a rendezvényt. A tanács a koncertet „összmuravidéki eseménynek” nevezte, és nagyszámú közönségre számít.
A tanács végül arról is határozatot fogadott el, hogy promóciós tárgyakat, reprezentációs anyagokat készíttetnek az önkormányzat részére, mellyel a jövőben a különböző rendezvényeken, eseményeken való megjelenéskor bemutatkozhatnak.
 
MCSi Design