kele
perec1
garas1
62. évfolyam
25. szám
Lendva 
2018. 06. 21.
kiscim2518
 

Névrokonok és testvértelepülések

gyerty31171Gyertyános küldöttsége immár a második évben tette tiszteletét a Vas megyei Bejcgyertyánosban, ahol a Bejcgyertyánosi Falunapok 2017 elnevezésű esemény került megrendezésre. Miután tavaly magyarországi névrokonunkat meginvitáltuk a Gab(e)rje/Gyertyános nevű települések találkozójára, ezzel téve nemzetközivé az említett eseményt, a két település kapcsolata dinamikusan fejlődött.
gyerty311712Vasárnap ezt a kapcsolatot testvértelepülési megállapodás aláírásával emelte magasabb szintre a két település helyi közössége. Vida Törnar Judit, az LKMNÖK elnöke és Szijártó László, a Vas Megyei Közgyűlés Területi- Tervezési és Területfejlesztési Bizottságának elnöke jelenlétében Antolin Tibaut Helena, a Gyertyánosi HK elnöke és Lendvai Veronika, Bejcgyertyános polgármestere írta alá a megállapodást, amely még több lehetőséget biztosít a két település kulturális és turisztikai, valamint sportterületen történő együttműködéséhez.
gyerty311713Az említett tisztségviselők beszédei nyitották meg az ünnepi programot, amelyen gyertyánosi részről rövid humoros előadással Józsi&Józsi szórakoztatta a közönséget. Kísérőprogramként beneveztünk a főzőversenyre is, amelyen bográcsunk elnyerte a második helyezést. Kis csapatunk nagyon jól érezte magát, és már a hivatalos együttműködés nyújtotta új lehetőségeket boncolgatva a késő esti órákban tért haza.
Koša Žužana
MCSi Design