kele
perec1
garas1
62. évfolyam
24. szám
Lendva 
2018. 06. 14.
kiscim2418
 

Gyertyánosban mutattuk be az új gyermeklapot

kelep4017A Népújság gondozásában új külsővel, megújult tartalommal, mesével, fejtörővel és játékkal várja a legkisebbeket a legújabb muravidéki magyar nyelvű gyermeklap, a Kelepelő.
A magazin bemutatására az első szám megjelenése utáni napon, péntek délelőtt került sor az 1. Számú Lendvai Kétnyelvű Általános Iskola gyertyánosi tagiskolájában. Az iskolában nagy izgalommal várták a Kelepelő bemutatóját. Az eseményre a muravidéki iskolák tanárai, óvónői is ellátogattak, illetve a helyi gyerekeken kívül a központi lendvai iskola 3.a osztályának kisdiákjai is eljöttek.
A kiadvány ismertetését Kusek Žana, a házigazda iskola tanárának alkalmi köszöntője, valamint a gyertyánosi és a lendvai gyermekek műsora előzte meg, melyben versekkel, énekszóval kedveskedtek, majd Varga Tímea tanárnő citerajátéka is elhangzott.
Király M. Jutka, a Népújság felelős szerkesztője mutatta be részletesen a magazint. Elmondta, hogy a Kelepelő a legkisebbeket, az óvodás és kisiskolás, illetve alsó tagozatos gyerekeket igyekszik megszólítani havonta egyszer. Első számában mese, fejtörők, helyi jellegű „kisokos” feladatok, versek, barkácsötlet, egyszerű recept található, a galambpostában pedig a gyerekek alkotásai, gondolatai kaptak helyet. A magazin állandó szereplője lesz Kelep Elek, a muravidéki gólya, aki nem csak a lap mesehőse, de a gyerekek barátja is kíván lenni.
A bemutatón a szerkesztőségből jelen volt még Tomka Tibor lapigazgató, Bence Lajos újságíró, akinek egykori szerkesztői munkássága alatt jelent meg a kilencvenes években a Kelepelő című gyermeklap, illetve Abraham Klaudia munkatársunk, aki magazinunkat illusztrálja.
MCSi Design