kele
perec1
garas1
62. évfolyam
25. szám
Lendva 
2018. 06. 21.
kiscim2518
 

Remélhetőleg december elején lesz a kifizetés

szulofold4617Az ősz folyamán a Népújság hasábjain többször és sajnos több ízben helytelenül közöltünk információt a Szülőföldön magyarul pályázattal kapcsolatosan. A megszokottan szeptember elejére megérkező összegek folyósítása szerencsés esetben december elejére várható.
A Szülőföldön magyarul pályázat hagyományos szlovéniai kivitelező intézményének, a Magyar Nemzetiségi Művelődési Intézetnek (MNMI) az igazgatói megbízottja, Vida Simona korábbi megkereséseinkre különböző kifizetési dátumokat közölt, mivel azonban az utolsó ilyen közölt időpont – október vége – letelte után sem került az összeg kifizetésre, a 384 muravidéki kérvény sorsát megpróbáltuk megvilágítani budapesti információkkal is. Megkeresésünkkel kapcsolatban a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. munkatársaitól azt a tájékoztatást kaptuk, hogy sajnos a lebonyolító szervezet, az MNMI dokumentációja nagy késéssel érkezett Budapestre. A közölt adatok szerint október 11-re fejezték be az igénylések rögzítését és javítását, és csak
október 20-án küldték meg a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt.-hez az anyagot. A Bethlen Gábor Alap Bizottsága így csak ezt követően tudta meghozni a határozatát.
Jelenleg az aláírt szerződés visszaérkezését várják Lendváról, az utalás azt követően történhet meg. Vida Simona keddi állítása szerint a szerződést csütörtökön postázták Budapestre, de szintén az ő szavai szerint a keddi napig még nem érkezett meg a magyar fővárosba. Amennyiben a napokban mégis megérkezik, a kedvezményezettek remélhetőleg december elejére a Muravidéken is megkapják a megítélt összeget.
A Szülőföldön magyarul pályázat célja a magyar nyelvű oktatás és nevelés támogatása, és összege az idei évtől újra 22.400 forint (nagyjából 74 euró).
A hírhez mindenképpen hozzátartozik, hogy az összes többi határon túli régióban már régen folyósításra kerültek az összegek.
MCSi Design