kele
perec1
garas1
62. évfolyam
24. szám
Lendva 
2018. 06. 14.
kiscim2418
 

Anyanyelvünkért rajzzal, fogalmazással

rajzpaly4617A magyar nyelv nemzetközi napja tiszteletére november 13-án az 1. Sz. Lendvai KÁI-ban rövid műsor keretében kiosztották az Édes anyanyelvünk rajz- és fogalmazási verseny győzteseinek járó elismerő okleveleket, illetve könyvajándékokat.
Zágorec-Csuka Judit könyvtáros-tanár, a rajz- és fogalmazási verseny, valamint a magyar nyelv nemzetközi napjának rendezvényfelelőse az esemény kapcsán elmondta: a versenyen összesen 128 tanuló vett rész, éspedig az alsó és a felső tagozaton is 64–64. Az elsőtől a harmadik osztályig a rajzpályázat témája a „Hol és kikkel beszélek magyarul” volt, a 4–5. osztályosok korosztályában a „Hungarikumok” (perec, paprika, Pick-szalámi stb.) bemutatása, lerajzolása volt. A 6–9. osztályos tanulók fogalmazásokkal vettek részt a versenyen.
Morován Zsolt lendvai konzul a fiatalokhoz szólva örömét fejezte ki, hogy 100 év után is „magyar iskolába járhattok, s hogy még mindig vagytok”. A magyar külügyminisztérium könyvajándékával arra biztatta a gyerekeket, „gondolkodjatok továbbra is magyarul, mert ha e nyelven gondolkodtok és magyarul olvastok, akkor magyarok is maradtok”.
Sabo Tatjana, az iskola igazgatója a zárszóban elmondta, szeretnék, ha a magyar nyelv napja és a hozzá kapcsolódó rendezvény is hagyományos lenne.
A műsorban népdal-szólóénekkel fellépett a zalakomári testvériskola két tanulója, valamint az ötödikesek kiskórusa.
MCSi Design