kele
perec1
garas1
62. évfolyam
20. szám
Lendva 
2018. 05. 17.
kiscim2018
 

Elnapolt téma, számlák rendezése

tajhaz48172A Šalovci Községi Magyar Nemzeti Önkormányzati Közösség Tanácsa hétfőn este tartotta rendszeres ülését. Mivel a tanácstagok közül ketten nem tudtak megjelenni, így az elnök, Jakoša Emerik javaslatára a 3. és 4. napirendi pontot elnapolták.
Az említett két pontban a diákok tanulmányi támogatására szánt összeg meghatározásáról, illetve a tanulmányi támogatás odaítéléséről döntöttek volna. Az egyébként határozatképes tanács elfogadta az elnök javaslatát, majd rátért a tájház folyó munkálatainak megvitatására.
tajhaz48171A magyar önkormányzat még idén rendezni kívánja a tájháznál megbízott építkezési vállalkozó munkadíjak rendezését. Kifizetik a melléképület tervrajzainak egy részét és a múzeum régies stílusú bútorzatát. Mindezekre mintegy tizenegyezer eurót szánnak az idei költségvetésből. A fentieket határozattal is megerősítették. Jövőre be kívánják fejezni a tájházat, és szándékukban áll megkezdeni a melléképület teljes felújítását, vendégfogadásra alkalmas funkcióinak kialakítását. A kivitelezéshez számítanak a szlovén gazdasági minisztérium vissza nem térítendő támogatására.
A folytatásban lényegi kérdésről nem folyt vita. A közelgő Mikulásvárásról született még döntés, melyet idén is meg kívánnak szervezni a domonkosfai kultúrházban. A helyi gyerekekhez a Mikulás december 3-án, vasárnap a délutáni órákban fog megérkezni apró ajándékokkal.
MCSi Design