kele
perec1
garas1
62. évfolyam
20. szám
Lendva 
2018. 05. 17.
kiscim2018
 

A nemzeti parkokról és a Dunántúlról

honism48171 1helyAz általános iskolásoknak rendezett idei magyar honismereti vetélkedőnek Magyarország nemzeti parkjai és a Dunántúl volt a témája. Házigazdaként ezúttal a Göntérházi Kétnyelvű Általános Iskola várta a vetélkedő csapatokat pénteken délelőtt.
A megmérettetésen összesen kilenc csapat bizonyította tudását a dobronaki, a göntérházi és a lendvai kétnyelvű általános iskolákból, a legtöbb csapatot a legnagyobb kétnyelvű iskola, az 1. Sz. Lendvai KÁI indította. Végül az élre is a lendvai csapatok kerültek, a győztes hármast 72 ponttal Lebar Lara, Močnek Johanna és Varga Lara alkotta (fölső képünkön), a második helyre Nagy Lizet Emma, Treiber Maja és Kepe Buda György került (66,5 pont), míg a harmadik helyezést Hernan Nika, Koša Dóra és Koša Doris szerezte meg (61 pont) (alsó képünkön).
honism48172 3helyA Pisnjak Atilla, Gaál Mária és Böröndi Róbert összeállítású zsűri elégedett volt az eredménnyel. Patyi Zoltán a vetélkedőt szervező MNMI oldaláról a földrajzi és történelmi helyszínek, valamint a természeti adottságok (például a nemzeti parkok) mögött meghúzódó honismereti tények fontosságára hívta fel a figyelmet. A kérdések, kérdéscsoportok összeállításánál is erre ügyeltek, a tanulók nyitottságára, képességeik sokszínűségére is építve.
A középiskolások honismereti vetélkedőjét szerdán, lapzártánkat követően tartották meg.
MCSi Design